Μεγάλη περιπέτεια έζησε ο νεαρότερος παγκοσμίως δημιουργός ρομποτικού ανθρωποειδούς, Δημήτρης Χατζής, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

 

Ο 15χρονος Καβαλιώτης, φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης μαζί με τους γονείς του διαπίστωσε ότι δεν ταξίδεψαν μαζί του και οι τρεις βαλίτσες τους μέσα στις οποίες εκτός από τα προσωπικά τους είδη υπήρχαν και τα αποσυναρμολογημένα τμήματα του ανθρωποειδούς ρομπότ, του «Troopy».

 

Ο νεαρός είχε ταξιδέψει το Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει σε έκθεση τεχνολογίας και να παρουσιάσει το ρομπότ του μαζί με τον Γάλλο γλύπτη και ντιζάινερ Gael Langevin, τον άνθρωπο που το 2012 δημιούργησε το πρώτο ρομποτικό ανθρωποειδές «InMoov» δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά από ποικίλα πρότζεκτ.

 

Ο πατέρας του 15χρονου, Γιώργος Χατζής δήλωσε ότι ο γιος του είναι αναστατωμένος από την απώλεια και στο άκουσμα των χαμένων αποσκευών, ξέσπασε σε κλάματα.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η αεροπορική εταιρία, 16 αποσκευές που επρόκειτο να ταξιδέψουν από το Παρίσι στη Θεσσαλονίκη, «έκαναν φτερά» λόγω… «συστημικού σφάλματος» μιας άλλης εταιρίας, η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση των αποσκευών.

 

Τελικά, το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, η οικογένεια Χατζή ενημερώθηκε ότι οι αποσκευές βρέθηκαν κάπου στην Ευρώπη και μέσω Αθήνας θα φτάσουν στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης.

 

Η ταυτότητα του «InMoov»

 

Το «InMoov» είναι ένα πρότζεκτ που έχοντας σαν κεντρική ιδέα τις έννοιες του sharing και community, έδωσε τη δυνατότητα να αναπαραχθούν με βάση αυτό, ανάλογα έργα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, έχει οδηγήσει στη δημιουργία του συγκεκριμένου ρομπότ με ύψος 1,85 μ. αποτελούμενο από 28 servo κινητήρες, ηχεία, κάμερα, xbox kinect και φτιαγμένο με πάνω από 10 κιλά φυσικού ABS. Μπορεί να μιμηθεί άψογα σχεδόν όλες τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, λόγω των ανεξάρτητων κινήσεων που υποστηρίζει και να επικοινωνήσει στην αγγλική γλώσσα με τον κατασκευαστή του ανάλογα με τον προγραμματισμό που του έχει γίνει.