Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Βασιλική – Ελένη Δέα στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» για το πεζογράφημά της με τίτλο «Το ημερολόγιο ενός εφήβου».

 

 

Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο διαγωνισμό την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 17:30 στο Hydrama Grand Hotel Δράμας. Επίσης έγινε ζωντανή αναμετάδοση (Live streaming) της εκδήλωσης απονομής βραβείων από σχετικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας της ΔΔΕ Δράμας (www.didedra.gr) και του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» (http://www.educircle.gr/pentzikis/).

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και τα μέλη της Kριτικής Επιτροπής του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» τόνισε: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας που έδειξαν ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό μας και παρακίνησαν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους να πάρουν μέρος σ’ αυτόν αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη ενός ξεχωριστού συναδέλφου. Κυρίως όμως ευχαριστούμε τους νέους που μας τίμησαν με την αποστολή κειμένων τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να θαυμάσουμε για μια ακόμη φορά τον άκρατο δυναμισμό της νέας γενιάς, που και πολλά πράγματα έχει να πει και τις ευκαιρίες αναζητά για να τα κοινοποιήσει. Αυτός ο δυναμισμός των νέων μας είναι ό,τι εξακολουθεί ακόμα και μέσα στην αβεβαιότητα του σήμερα να συντηρεί την ελπίδα μας για το αύριο. Και γι’ αυτό νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε στους νέους μας την ευγνωμοσύνη μας. Από ένα σύνολο εξακοσίων τριάντα (630) συνολικά κειμένων, που όλα διαβάστηκαν με προσοχή και σεβασμό, προχωρήσαμε ομόφωνα στην επιλογή των ακόλουθων κειμένων για διάκριση:

 

Α. Επίπεδο Λυκείου - Ποίηση:

1ο βραβείο: Μαρία Σταματία Μπούκη (ψευδώνυμο: Αφροδίτη Καρρά – 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας) για το ποίημα «Έννοιες».

2ο βραβείο: Αντώνιος Κίτσιος (ψευδώνυμο: Αλέξανδρος– Γενικό Λύκειο Πολυγύρου) για το ποίημα «Πρωτόλεια».

3ο βραβείο: Γιάννης Νικητάκης (ψευδώνυμο: Αστεροπεριπλανητής – 2ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου) για το ποίημα «Τέταρτη Διάσταση»

 

Β. Επίπεδο Λυκείου - Πεζογράφημα:

1ο βραβείο: Ναταλία Γιαννακοπούλου (ψευδώνυμο: Libera Vox – Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά) για το πεζογράφημα «Μια δύσκολη δουλειά».

2ο βραβείο: Κωνσταντίνος Τσιούνης (ψευδώνυμο: Ζακί – 2ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων) για το πεζογράφημα «Ο κήπος της Αμαλίας».

3ο βραβείο: Βασιλική Ελένη Δέα (ψευδώνυμο: Πατατίλη – 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας) για το πεζογράφημα «Το ημερολόγιο ενός εφήβου».

 

Γ. Επίπεδο Γυμνασίου - Ποίηση

1ο βραβείο: Εβελίνα Σούκου (ψευδώνυμο: Ερίνα Σακά - Ιδιωτικό Γυμνάσιο Ώθηση Αττικής) για το ποίημα «Πορεία».

2ο βραβείο: Χρυσούλα Κουφού (ψευδώνυμο: Ηλιαχτίδα– Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Δούκα) για το ποίημα «Χωρίς τίτλο».

3ο βραβείο: Περικλής Αναστασίου (ψευδώνυμο: Goalkeeper – Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού ) για το ποίημα «Μετανάστης».

 

Δ. Επίπεδο Γυμνασίου - Πεζογράφημα

1ο βραβείο: Κωνσταντίνος-Φοίβος Σταμάτης (ψευδώνυμο: Forgotten Writer – Γυμνάσιο Ιδιωτικού Εκπαιδευτήριου «Ελληνογερμανική Αγωγή») για το πεζογράφημα «Περί της αγριότητας των λύκων και των ανθρώπων(μια φιλία παράξενη και προβληματισμοί πάνω σε μια ρήση του Μενέλαου Λουντέμη»

2ο βραβείο: Ελευθερία Σαφαρίκα (ψευδώνυμο: Ανδρομέδα – Γυμνάσιο «Νέα Γενιά Ζηρίδη») για το πεζογράφημα «Ο στίβος της επιβίωσης»

3o βραβείο Αδαμαντία Κουλούρη (ψευδώνυμο: Μανιά Κ.- Γυμνάσιο Ιδιωτικού Εκπαιδευτήριου «Ελληνογερμανική Αγωγή») για το πεζογράφημα «Ημερολόγια ».