Πέντε μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου, με σακίδια φορτωμένα με αντίσκηνα, υπνόσακους και όλο τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό, πραγματοποίησαν διήμερη διάσχιση στην ορεινή Ροδόπη, με εκκίνηση το χωριό Ωραίο της Ξάνθης. Ευτυχώς η καταιγίδα ξέσπασε όταν είχαν ήδη φτάσει και στήσει τα αντίσκηνα στα υψίπεδα της Κούλας, για να συνεχίσουν την επομένη το πρωί τις διαδοχικές αναβάσεις στις κορυφές της Κούλας (1606μ), του Θερμού (1617μ) κι από εκεί στην ψηλότερη κορυφή της περιοχής, το Γυφτόκαστρο (1828μ).

Εκεί συναντήθηκαν, όπως ήταν προγραμματισμένο, με την άλλη  ομάδα του Ε.Ο.Σ. Καβάλας αποτελούμενη από 11 μέλη, η οποία είχε επίσης φτάσει στο Γυφτόκαστρο, ακολουθώντας πορεία 12 χιλιομέτρων, για να επιστρέψουν όλοι μαζί στο δασικό χωριό του Ερύμανθου. Η προβλεπόμενη κακοκαιρία, που προβλημάτισε αρκετά τους καβαλιώτες ορειβάτες, δεν στάθηκε τελικά εμπόδιο, κι απέδειξε γι’ ακόμα μια φορά πως ο καλός εξοπλισμός και η ισχυρή θέληση να κάνεις κάτι, συνήθως επιβραβεύουν την προσπάθεια.

Παράλληλα, δυο μέλη του συλλόγου, ο Γιώργος Μιχαηλίδης κι ο Γιάννης Γκίκας, έλαβαν μέρος στον πιο επίσημο μαραθώνιο της Κύπρου, αυτόν της Λεμεσού, τον οποίο και τερμάτισαν παρέα και κρατώντας στον τερματισμό τη σημαία του συλλόγου.