Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από το κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου. Η αναχώρηση άρχισε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί με τρία λεωφορεία του ΚΤΕΛ Καβάλας κι ένα βανάκι του Δήμου αρχικά με προορισμό το κέντρο φιλοξενίας τα Διαβατά Θεσσαλονίκης  με τη συνοδεία της αστυνομίας.

Στη συνέχεια ωστόσο ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ενημερώθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας πως το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά ήταν κορεσμένο και δεν ήταν δυνατόν να φιλοξενήσει τους 200 πρόσφυγες από την Ελευθερούπολη.

 

Με τους πρόσφυγες μέσα στα λεωφορεία ξεκίνησε η αναζήτηση ενός προορισμού στον οποίο θα μπορούσαν να καταλήξουν. 

 

Ο Δήμος Ελευθερούπολης κάνοντας πράξη αυτό που έλεγε όλη την προηγούμενη εβδομάδα με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι την Πέμπτη θα βάλει τους πρόσφυγες στα λεωφορεία χωρίς ωστόσο να γνωρίζει σε ποιον προορισμό θα τους στείλει.

 

Η τελευταία ενημέρωση σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη στο Ράδιο ALFA και στον Βασίλη Ιωάννου, ήταν πως οι πρόσφυγες τελικώς θα πάνε στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων. Σε ερώτηση τι θα γινόταν αν δεν βρισκόταν μέρος να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες ο δήμαρχος Παγγαίου είπε πως «Όταν μπουν στα λεωφορεία η εμπειρία μου λέει ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει πρωτοβουλία»

 

Νωρίτερα στο ίδιο ραδιόφωνο ο πρόεδρος της κοινωνικής δομής του Δήμου Χρήστος Μποσμπότης είπε πως η αναχώρηση έγινε χωρίς προβλήματα ενώ τους πρόσφυγες μέχρι τα Διαβατά συνοδεύει η Αστυνομία. Τόνισε πως και οι πρόσφυγες ήθελαν να αναχωρήσουν και πως δέχτηκαν με χαρά αυτή την εξέλιξη.

Σε ερώτηση για την κατάσταση του γυμναστηρίου τόνισε πως δεν υπάρχουν φθορές εκτός από κάποιες αναμενόμενες από την καθημερινή χρήση τόσων πολλών ανθρώπων. Είπε, πως τα συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης για να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Κ.Γ