Σειρά παρεμβάσεων αποκατάστασης βλαβών στην Δημοτική Κοινότητα Φιλίππων άρχισαν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ Καβάλας σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά τις πολύ συχνές διακοπές στην υδροδότηση που παρατηρήθηκαν το περυσινό καλοκαίρι και ταλαιπώρησαν τους κατοίκους, με στόχο την αποφυγή επανάληψης του

ίδιου φαινομένου επιχείρησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αντικατάσταση προβληματικού αγωγού ύδρευσης μήκους 200 μέτρων, σε μια περιοχή του οικισμού που από το Νοέμβριο πέρυσι, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ χρειάστηκε να επέμβουν περισσότερες από 10 φορές. Σταθερά προσανατολισμένη η επιχείρηση στο βασικό της στόχο που είναι η μείωση της απώλειας νερού στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, θα συνεχίσει με ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα τμήματα του Δήμου Καβάλας. Ταυτόχρονα μετρήθηκε

η πίεση στο δίκτυο των Φιλίππων και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί μειωτής πίεσης με στόχο η πίεση από τις 12 με 13 ατμόσφαιρες που λειτουργεί μέχρι σήμερα, να πέσει στο επίπεδο των 6 με 7 ατμοσφαιρών.

Εντύπωση προκάλεσε η κατάσταση του αγωγού που αντικαταστάθηκε αφού κατά

την διάρκεια της εκσκαφής μετρήθηκαν περισσότερες από 8 νέες διαρροές. Όπως μπορεί να διακρίνει εύκολα κανείς σ' αυτόν τον αγωγό η ηλικία του οποίου δεν ξεπερνά τα 7 με 8 χρόνια σε κάθε μισό μέτρο μήκους υπήρχε και ένας ταχυσύνδεσμος, γεγονός που μαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος και τις τακτικές επεμβάσεις που χρειάστηκε να πραγματοποιήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στο παρελθόν. Σειρά παίρνει το επόμενο διάστημα η Νέα Καρβάλη, στην οποία θα επιχειρήσουν ανάλογη παρέμβαση τα συνεργεία».