Το νέο χαράτσι αναμένεται να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο αμέσως μετά τις διακοπές του Μπαϊραμιού και αφορά όλους τους Τούρκους που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα.

 

Το μέτρο βέβαια δεν είναι καινούργιο, αλλά μέχρι τώρα (με τις συνεχείς υποτιμήσεις της τουρκικής λίρας) ήταν πολύ χαμηλό σε κόστος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τώρα αυτός που θέλει να βγει από την Τουρκία, πληρώνει ένα "παράβολο" 150 λιρών (δηλαδή λιγότερο από 5 ευρώ), το οποίο δείχνει στις πύλες εξόδου (οδικές, θαλάσσιες, αεροπορικές) για να συνεχίσει το ταξίδι του.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αυτό το τέλος τώρα θα ανέβει στις 1.500 λίρες (περίπου 45-50 ευρώ), δηλαδή η αύξηση θα είναι 10 φορές επάνω.

 

Προφανώς η τεράστια αύξηση του αριθμού τουριστών προς άλλες χώρες και κυρίως προς την Ελλάδα (πρωταρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο) ανησύχησε την κυβέρνηση. 

 

Αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κόψει αυτό το ρεύμα, προσπαθεί τουλάχιστον να επωφεληθεί οικονομικά από την υπέρογκη αύξηση του τέλους εξόδου.

Παράβολο για να βγουν στο εξωτερικό πληρώνουν οι Τούρκοι τουρίστες.

 

 

πηγή: e-evros.gr