Την ευρωπαϊκή ημέρα θάλασσας γιόρτασε το 15ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, με τους μαθητές του σχολείου να δημιουργούν δικά τους μπλουζάκια με συνθήματα για την θάλασσα και το περιβάλλον, και στη συνέχεια να κάνουν δράσεις στην παραλία της Ραψάνης.

 

Σχετική ανακοίνωση του Europe Direct της ΑΜΘ που συμμετείχε στις δράσεις αναφέρει τα εξής:

“Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας με το 15ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

 

Στις 5/6 στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιήσαμε περιβαλλοντικό «workshop» στο σχολείο, όπου μαθητές και μαθήτριες από την Α’ Β΄, τη Γ΄και τη Δ΄ Δημοτικού δημιούργησαν τα δικά τους μπλουζάκια με συνθήματα για την θάλασσα και το περιβάλλον γενικότερα.

 

Την επομένη, 6 Ιουνίου στην παραλία της Ραψάνης μαθητές και μαθήτριες υπό την καθοδήγηση της περιβαλλοντολόγου, κα. Μάγδας Ελευθεριάδου, μέτρησαν το ph της θάλασσας, τη θερμοκρασία του νερού και πραγματοποίησαν πείραμα για τον κύκλο του νερού. 

 

Στη δράση συμμετείχε και το Λιμενικό Σώμα Καβάλας με τους κ. Ζαχαριάδη και Ιωαννίδη, οι οποίοι ενημέρωσαν τα παιδιά για τον αιγιαλό, την θάλασσα και τη ρύπανση.

 

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Ελευθεριάδου, το Λιμενικό Σώμα Καβάλας και τους κ. Ζαχαριάδη και Ιωαννίδη. Ευχαριστούμε επίσης, τη Διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείο Καβάλας, κα. Κυριακή Ραφτοπούλου, τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για ακόμη μια άψογη συνεργασία, καθώς και τη Γενική Διεύθυνση Θάλασσας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκαιρη αποστολή υλικού.

 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!”