Στο εργοστάσιο της Raycap στη Δράμα, η ατμόσφαιρα παραμένει βαριά μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτή της, Κώστα Αποστολίδη. Το μόνο που παρηγορεί τους εργαζόμενους είναι ότι η κόρη του, Καλίσσα Αποστολίδου, έχει αναλάβει τα ηνία ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος. Με πτυχία από το Smith College και το Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts, και εμπειρία από τα Ηνωμένα Έθνη, η Καλίσσα φέρνει μια νέα πνοή στην εταιρεία, παραμένοντας πιστή στη φιλοσοφία της συνεχούς επένδυσης στην έρευνα και την καινοτομία.

 

Η Raycap, γνωστή για την παραγωγή αλεξικέραυνων και άλλων προϊόντων ηλεκτρικής προστασίας, συνεχίζει να εξελίσσεται.

 

Από ένα μικρό εργοστάσιο στη Δράμα, έχει επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο με εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, τη Σλοβενία και τη Γερμανία, και εξαγωγές σε 50 χώρες.

 

Η Καλίσσα, εκτός από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, συμμετέχει ενεργά σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ομάδες όπως τα TEDTalks στην Ελλάδα.

 

Σε ένα από αυτά τα TEDTalks, έχει διατυπώσει τους βασικούς άξονες της σκέψης της, οι οποίοι δείχνουν και τον τρόπο με τον οποίο θα ηγηθεί της Raycap, μόνη της πια. Όπως έχει εξηγήσει:

 

Πρέπει να σκέφτεσαι σωστά, να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις, δηλαδή από πού θα έρθει ο ανταγωνισμός. 

 

Η προσαρμοστικότητα είναι το βασικότερο στοιχείο.

 

Και, καθώς φαίνεται, είναι διατεθειμένη να συνεχίσει στην ίδια «ρότα» που θέλει τη Raycap να συγκεντρώνει τα κορυφαία «μυαλά» της χώρας μας στις τάξεις της.

 

Επειδή έχουμε κόσμο σε Αμερική, Σλοβενία, Γερμανία και αλλού, βλέπουμε πως σαν Έλληνες, έχουμε ένα αβαντάζ σε αυτό τον τομέα. Δεν βραχυκυκλώνουμε όταν αλλάζουν τα δεδομένα»

 

Όταν μαθαίνεις από τους κορυφαίους, έχεις χρόνο να προετοιμαστείς για τις επιπτώσεις

 

τόνισε.

 

Με την ηγεσία της, η Raycap παραμένει στην κορυφή, συνεχίζοντας να προσφέρει λύσεις για δίκτυα 5G και άλλες τεχνολογίες αιχμής, διατηρώντας την κληρονομιά και το όραμα του Κώστα Αποστολίδη.