Τον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή είχε την ευκαιρία να γνωρίσει η Δέσποινα Βουχούρη από τη Χίο το Σάββατο 18 Μαΐου.

 

Πρόκειται για τον προπονητή στην ομάδα χάντμπολ Bianco Monte Δράμα 1986 Σάκη Βαλαβάνη από τη Δράμα ο οποίος ως δότης μυελού των οστών βοήθησε τη γυναίκα να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της.

 

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι της Δέσποινας στη Χίο. Ο γιος της, Γιώργος, ήθελε να κάνει στη μαμά του μια έκπληξη και η ίδια να γνωρίσει από κοντά τον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή.

 

 

 

Η επιθυμία ήταν δική της καθώς η Δέσποινα έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τον δότη της. Τα στοιχεία των δοτών ωστόσο δεν είναι γνωστά στους λήπτες πέρα από έναν αριθμό. Ο Γιώργος κατάφερε μετά από προσπάθεια να εντοπίσει τον Σάκη και το Σάββατο 18 Μαΐου ανήμερα των γενεθλίων της μητέρας του φρόντισε να βρίσκεται στη Χίο μαζί με τη σύζυγό του Μαριάννα, τον ο γιό του Άγγελο και την κόρη του Εύα. Έτσι, μέσα σε κλίμα συγκίνησης η Δέσποινα Βουχούρη συνάντησε για πρώτη φορά τον Σάκη Βαλαβάνη.

 

Η περιπέτεια της Δέσποινας Βουχούρη, ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια στις 5 Μαρτίου του 2021, όταν εισήχθη στο Νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης.

 

Οι συνεχείς εξετάσεις όμως, οδήγησαν στην ακριβή διάγνωση, αυτή της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας (ΟΜΛ) δηλαδή ενός καρκίνου των κυττάρων της λευκής σειράς, που χαρακτηρίζεται από ραγδαία ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων που συσσωρεύονται στο μυελό των οστών και εμποδίζουν την αιμοποίηση.