Σωματεία της Θάσου και της Καβάλας τονίζουν με ανακοίνωση τους, ότι πρέπει να γίνουν έργα στο δίκτυο ύδρευσης στη Σκάλα Ραχωνίου και στη Σκάλα Καλλιράχης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: “Οι κάτοικοι της Καλλιράχης τη Δευτέρα 1 Απριλίου έδωσαν αγωνιστικό παρών στο δημοτικό συμβούλιο, και θα δυναμώσουν τον αγώνα, ενάντια στον εμπαιγμό και τις προεκλογικές μπαρούφες της παράταξης Κυριακίδη, ότι το δίκτυο ύδρευσης θα ήταν έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο του 2024.”

 

 

Η ανακοίνωση των σωματείων αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Με μια μαζική κινητοποίηση οι κάτοικοι και η νεολαία της Καλλιράχης την Δευτέρα 1 Απριλίου έδωσαν αγωνιστικό παρών σε ένα ακόμα δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Θάσου, για το έργο αντικατάστασης ύδρευσης από την Σκάλα Ραχωνίου στην Σκάλα Καλλιράχης που έστειλαν το μήνυμα, ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στον εμπαιγμό και τις προεκλογικές μπαρούφες της παράταξης Κυριακίδη ότι το δίκτυο ύδρευσης θα ήταν έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο του 2024. 

 

Ο κύριος δήμαρχος ξεχνά ότι η παράταξη του είναι στο τιμόνι του δήμου από το 2019 και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δικιά του και της κυβέρνησης της οποίας είναι χειροκροτητής.

 

Αποτελεί πρόκληση του Δημάρχου Κυριακίδη που τολμά να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών του, αυτό της εύρεσης χρηματοδότησης στην αντιπολίτευση και στους κατοίκους της Καλλιράχης. 

 

Νομίζοντας πως έτσι θα κρύψει τις ευθύνες και της κυβέρνησης, που από κοινού ακολουθούν την ίδια πολιτική. 

 

Μια πολιτική που θυσιάζει στο βωμό του κόστους – οφέλους την ανάγκη και το δικαίωμα για νερό, καθαρό, ποιοτικό, ένα φυσικό αγαθό που δικαιούνται όλοι οι κάτοικοι της Καλλιράχης και της Θάσου.

 

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης για την επιβολή φορολογικών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος μας, μέσω υπέρογκων χαρατσιών παλιών και νέων δημοτικών τελών, των αναγκαστικών κατασχέσεων, και άχνα δεν βγάζει για τα χρωστούμενα στο δήμο Θάσου από όλες τις κυβερνήσεις.

 

Στην ίδια γραμμή και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία έκοψε την χρηματοδότηση για το έργο ύδρευσης και τα άλλα έργα θωράκισης της Θάσου που είναι αναγκαία.

 

Όταν πρόκειται όμως να υπερασπιστεί τα κέρδη των μαρμαράδων των εφοπλιστών των μεγάλο-ξενοδόχων είναι αποτελεσματικός ο δήμος Θάσου, όπως και η κυβέρνηση.

 

Το ζήτημα του νερού μας αφορά όλους η θέση που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο από την πλειοψηφία της διοίκησης του δήμου ότι: βρείτε μας χρήματα να κάνουμε το έργο είναι άκρως επικίνδυνη! θέλει να πει ότι το να

έχουμε νερό είναι “ατομική μας ευθύνη”, αν θέλουμε έργα ύδρευσης άλλα έργα αναγκαία για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα όπως αντιπλημμυρικά πυροπροστασία, ασφαλείς οδικό δίκτυο, επαρκείς χώρους στάθμευσης, ασφαλείς λιμενικές εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής, να βάλουμε για άλλη μια φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα πληρώσουμε.

 

Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! καλούμε τα σωματεία τους φορείς και τους κατοίκους της Θάσου να καταδικάσουν αυτήν την ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και δήμου Θάσου, που στόχος τους είναι το νερό ως κοινωνικό αγαθό να το μετατρέψουν σε εμπόρευμα που θα θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

 • ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ
 • ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
 • ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ
 • ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ ΄΄Η ΑΘΗΝΑ΄΄
 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΟΣΗ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ
 • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΑΣΟΥ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ”