Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καβάλας σε συνεργασία τον Δήμο Καβάλας και το Δασαρχείο, κάνει κάλεσμα για τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική Πανελλαδική Εκστρατεία: «Let’s Do Ιt Greece 2024”.

 

Η δράση θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί, και προβλέπει καθαρισμό και ενημέρωση για το περιαστικό δάσος, ενώ θα γίνει και πεζοπορία περίπου 2χλμ., στη χωμάτινη δασική οδό, με στάση για ξεκούραση και επιστροφή.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Καβάλας και το Δασαρχείο Καβάλας, συμμετέχει στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική Πανελλαδική Εκστρατεία: «Let’s Do Ιt Greece 2024”! 

 

  • ΗΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Κυριακή 14 Απριλίου 2024 
  • ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:30 
  • ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Αρχή Χωμάτινης Δασικής Οδού με Ε.Ο. Δράμας – Καβάλας, (τμήμα Αγίου Σίλα)

 

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ     ΚΑΒΑΛΑΣ 

 

"Ελάτε να καθαρίσουμε, να εξωραΐσουμε, να απολαύσουμε και να ενημερωθούμε για το πολύτιμο περιαστικό μας Δάσος! 

 

Η δράση προβλέπει πεζοπορία περίπου 2χλμ., στην Χωμάτινη Δασική Οδό, με στάση για ξεκούραση, ενημέρωση από εκπρόσωπο του Δασαρχείου και επιστροφή (σύνολο ~4χλμ).

Με πάνω από 600 φορείς, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να έχουν ήδη σηκώσει το γάντι, η πρόκληση είναι μεγάλη. Μέσα σε μία ημέρα, ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, θα δημιουργήσουν μια μεγάλη ασπίδα προστασίας των δασών της πατρίδας μας.

 

Αυτή είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε για ένα κοινό σκοπό, να δείξουμε τη δύναμη και τη συνεργασία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να φροντίσουμε για το σπίτι μας, τη φύση.

 

Χαιρόμαστε πολύ που θα σας έχουμε στο πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια μεταφέροντας το εθελοντικό μας μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η φύση μας χρειάζεται!"

 

Αφίσα: Θώμη Αγγέλου”