Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε για πρώτη φορά στην Καβάλα τη μοναδική εμπειρία του TEDxKavala, του πρώτου TEDx event για την Ανατολική Μακεδονία, το οποίο θα λάβει χώρα στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας από τις 11.00 έως τις 20.00.

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 11 διακεκριμένοι ομιλητές και 3 performers θα μοιραστούν μπροστά σε ένα κοινό 100 ατόμων ιδέες που θα μας εντυπωσιάσουν και ιστορίες που θα μας συγκινήσουν, ενώ 1 ζωντανή αναμετάδοση σε όλο τον κόσμο (livestreaming) θα συνδέει το μεγάλο αυτό event με τον παγκόσμιο ιστό της κοινότητας του TED, αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν online.

 

Το πρώτο TEDxKavala, με σύνθημά του το “Life-Reloading”, την «επαναφόρτιση της ζωής», στόχο έχει να εκπέμψει ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλους και να στρέψει την προσοχή μας στο πώς παρά την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση των ημερών, είμαστε πάντα σε θέση να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων προς μία θετική κατεύθυνση, μέσα από τη συνεργασία και το κοινό όραμα ενός καλύτερου αύριο.

 

Ταυτόχρονα, στόχο του αποτελεί η πόλη της Καβάλας να ενταχθεί τον χάρτη της παγκόσμιας κοινότητας μίας διοργάνωσης στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται και αναπτύσσονται ορισμένες από τις πλέον σημαντικές και επιτυχημένες καινοτόμες προτάσεις της εποχής μας δια στόματος των ίδιων των δημιουργών τους.

 

 

Πρόγραμμα Συνεδρίου

 

1η Ενότητα «Επικοινωνώ» (11.00-13.00)

 

  1. Performance/Αργύρης Μπακιρτζής/Κώστας Μπακιρτζής/Κώστας Κουτσουπάκης/Παδική χορωδία Δημοτικού Ωδείου Καβάλας/Τραγουδιστής, Πλήκτρα, Τρομπέτα, Παιδική χορωδία ΔΩΚ
  2. Βέτα Γεωργιάδου/Εκπαιδευτικός
  3. Αθανάσιος Μητρόπουλος/Καθηγητής, Χημικός, Πρόεδρος ΤΕΙ ΑΜΘ
  4. Δημήτρης Χατζής/Μαθητής

 

*Διάλειμμα: 13.00-13.45       

 

2η Ενότητα «Ελευθερώνομαι» (13.45-15.00)

 

  1. Βασίλης Βασιλικός/Συγγραφέας, δημοσιογράφος, τ. Πρέσβης στην UNESCO
  2. Κωνσταντίνος Κότιος/Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
  3. Γιώργος Ξουλόγης/Μουσικοσυνθέτης

 

*Διάλειμμα: 15.00-16.15

 

3η Ενότητα «Επιστρέφω» (16.15-18.00)

 

  1. Perfrormance/Κωστής Καρακίτσος/«Ταξιδιώτες» -  Εικαστικός, Κεραμίστας
  2.  Θοδωρής Αμπαζής/Σκηνοθέτης, Μουσικοσυνθέτης, Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου
  3. Μαρία Χριστούλια/Στρατής Σκοπελίτης/Μέλη αρχιτεκτονικής ομάδας
  4. Θάνος Κλουτσινιώτης/Επιχειρηματίας

 

*Διάλειμμα: 18.00-18.30

 

4η Ενότητα «Επαναπροσδιορίζομαι» (18.30-20.00)

 

  1. Performance/Θωμάς Τουρναβίτης/Βάσω Ζήσου/Εικαστικός/Μουσικός
  2. Κωνσταντίνος Στεργίου/Καθηγητής Ιχθυολογίας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων ΕΛΚΕΘΕ
  3. Peter Economides - Brand Strategist

 

*Party Time/20:00-22:00 Live Band “The Real Gangsters of Love” 

 

Σημειώνεται ότι μια μέρα πριν το TEDxKavala, την Παρασκευή 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δράση «Μικροί Επιχειρηματίες: παιχνίδι, δημιουργία, καινοτομία» από τις 18:00 έως τις 20:00.

 

Οι μικρότεροι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας στο εργαστήριο επιχειρηματικότητας για μικρά παιδιά (11-12 ετών) του TEDxKavala.

 

‘’Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά έχουν, πολλές φορές, τις καλύτερες και πιο αυθεντικές ιδέες. Και αυτό συμβαίνει, διότι, δεν περιορίζονται από τα όρια της «ενήλικης λογικής». Ο συνδυασμός της φαντασίας των παιδιών με τις βασικές αρχές ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής ιδέας είναι απαραίτητος προκειμένου τα φτερά της φαντασίας να ντυθούν με τον μανδύα του εφικτού’’ αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.