Σημαντική εξέλιξη, με θετικό πρόσημο, αποτελεί το γεγονός ότι η μείωση (που προβλεπόταν από προηγούμενη μνημονιακή δέσμευση) κατά 10% στις απολαβές των σχολικών καθαριστριών για την σχολική χρονιά 2015-2016, δεν θα υλοποιηθεί .

Τα συναρμόδια Υπουργεία εξασφάλισαν τους απαιτούμενους πόρους ύψους 3.500.000 € ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση. Αποκαθίσταται έτσι μια αδικία που έπληττε αδίκως τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, τους ανθρώπους του μόχθου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ύστερα από παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας και Εσωτερικών, όπου και κατέθεσαν τεκμηριωμένη φόρμουλα-λύση, ζητειται από την Πολιτεία άμεσα να διευθετηθεί το αυτονόητο, ήτοι να πληρώνονται οι εργαζόμενοι/ες σε σταθερή βάση και στην ώρα τους, και μάλιστα για τις σχολικές αίθουσες-χώρους που πραγματικά καθαρίζουν και όχι για λιγότερες, που πολλές φορές αναγκάζονται να υπογράφουν.

Η ανταπόκριση από τους αρμοδίους Υπουργούς υπήρξε θετική και αναμένονται οι ενέργειες τους για την εφαρμογή της κατάλληλης ρύθμισης το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 25/2/2016