Για την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων μιλά ο γραμματέας της δημοτικής παράταξης «Η Καβάλα Μπροστά», Κωνσταντίνος Τιτόπουλος.

 

Αναλυτικά, αναφέρει:

 

Σε μια εποχή όπου η κοινωνική ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων αυξάνεται συνεχώς, η δέσμευση για την πρόσληψη καταρτισμένου προσωπικού στον τομέα αυτό θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε υπεύθυνο φορέα.

 

Πρόσφατα, πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με υποσχέσεις που δεν έχουν τηρηθεί, αφήνοντας πίσω τους ερωτηματικά για την ακρίβεια και την ειλικρίνεια των δεσμεύσεων αυτών. 

 

Σε προσωπική επαφή που είχα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, μου ανέφερε ξεκάθαρα ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για την λειτουργία του καταφυγίου.

 

Αναζητήστε στην ιστοσελίδα του δήμου

 

https://kavala.gov.gr/kavalasimera/theseis-ergasias/dimos-kavalas

 

Εσείς βρήκατε κάτι σχετικό με προσλήψεις προσωπικού που να είναι κατάλληλο για την φροντίδα ζώων;

 

Η υπόσχεση για πρόσληψη καταρτισμένου προσωπικού θα έπρεπε να είναι περισσότερο από μια απλή διακήρυξη προθέσεων.

 

Πρέπει να αντικατοπτρίζει μια αληθινή δέσμευση και να ενσωματώνεται σε συγκεκριμένα, μετρήσιμα και διαφανή βήματα προς την εφαρμογή της.

 

Η ανάγκη για διαφάνεια και ειλικρίνεια είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς η κοινωνία απαιτεί να γνωρίζει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο οι δεσμεύσεις αυτές μετουσιώνονται σε πραγματικές δράσεις.

 

Καλούμε όλους τους σχετικούς φορείς να αναλάβουν δράση και να παρουσιάσουν ξεκάθαρα τα σχέδια και τις προθέσεις τους, αποκαλύπτοντας το πώς σκοπεύουν να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν το απαραίτητο προσωπικό για την αποτελεσματική φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

 

Είναι κρίσιμο να υπάρχει μια συνεχής, ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, προκειμένου να κατανοηθούν οι προκλήσεις, να αναγνωριστούν οι ευκαιρίες για βελτίωση και να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή και η στήριξη από όλους τους ενδιαφερόμενους.

 

Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι μια συλλογική ευθύνη που απαιτεί την αφοσίωση και την προσπάθεια όλων μας.

 

Μέσω της διαφάνειας, της ειλικρίνειας και της αλληλεγγύης, μπορούμε να ενισχύσουμε την προστασία και την φροντίδα που αξίζουν αυτά τα ζώα, και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία πιο δίκαιη και ευαισθητοποιημένη για τα δικαιώματα και την ευημερία τους.

(δελτίο Τύπου)