Προβλήματα καταγράφονται σε υπηρεσίες της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της Cosmote σε περιοχές των νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

 

Ανακοίνωση της αστυνομίας σχετικά με τα κέντρα άμεσης επέμβασης αναφέρει:

 

Ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των τηλεφωνικών κέντρων άμεσης επέμβασης «100» και των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών παρακαλούνται οι πολίτες να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για άμεση επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.

 

Σε περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

 

Η Cosmote εξηγεί πώς προέκυψε η βλάβη:
 

Τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές των νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

 

Οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό. «Ζητούμε την κατανόηση των πελατών μας για την αναστάτωση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Λόγω της βλάβης αυτής, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στα τηλεφωνικά κέντρα Άμεσης Δράσης της ΕΛΑΣ σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και στις Σέρρες αλλά και στα κέντρα της Πυροσβεστικής στις ίδιες περιοχές.