Στην Καβάλα εδρεύει ο μοναδικός σύλλογος ξιφασκίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, χάρις στην πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου Ταεκβοντό Καβάλας, που εξελίσσεται και επεκτείνεται, προσθέτοντας στην οικογένειά του αυτό το συναρπαστικό Ολυμπιακό άθλημα.

 

Οι νέοι αθλούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από διακεκριμένους προπονητές, ενώ η ξιφασκία αποτελεί μία αθλητική πρόκληση για μικρά παιδιά.

 

Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Παλτόγλου, τον εμπνευστή της ιδέας, τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της σχολής του Ταεκβοντό, ενώ γίνονται και επιδείξεις σε ανοιχτό χώρο με γνωστούς ξιφομάχους, προκειμένου το Καβαλιώτικο κοινό να έχει μια πρώτη επαφή με ένα άθλημα, το οποίο έχει προσφέρει αρκετές επιτυχίες στον αθλητισμό της χώρας ακόμη και σε Ολυμπιακό επίπεδο.

 

Όπως λέει ο κ. Παλτόγλου, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, ένα παιδί από την ηλικία των 7 ετών μπορεί να ασχοληθεί με την ξιφασκία, αρκεί να του αρέσει, ενώ δεν απαιτούνται ιδιαίτερες προϋποθέσεις.

 

 

Πηγή: ΕΡΤ - Τασούλα Κρητικού