γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Η 10η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Καβάλας άρχισε το Σάββατο (09/12). Δείτε τα αποτελέσματα του Σαββάτου και τη βαθμολογία ΕΔΩ.

 

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, δύο ομάδες που προέρχονται από δύο γειτονικά χωριά, και ήταν ισόβαθμες στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έπαιζαν για την “μοναξιά” της κορυφής. Ο Άρης Πηγών επικράτησε δίκαια με 4-0 επί του Μακεδονικού Αγιάσματος. 

 

Στην αρχή του αγώνα η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη. Οι δύο ομάδες έδειξαν την ποιότητα τους, βάζοντας κάτω την μπάλα και προσπαθώντας να δημιουργήσουν. Οι γηπεδούχοι γύρω στο 30’ ανέβασαν τον ρυθμό και μέσα σε τρία λεπτά βρήκαν δύο γκολ. Το πρώτο με πέναλτι του Δουμάνη και το δεύτερο με κεφαλιά του Παντελίδη.

 

Το Αγίασμα αντέδρασε. Με τρεις στημένες φάσεις πίεσε την άμυνα των Πηγών, είχε ένα δοκάρι αλλά από εκεί και πέρα δεν μπόρεσε να βρει κάποιο τέρμα για να μειώσει το σκορ. 

 

Οι Πηγές στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν δυνατά για να “καθαρίσουν” το παιχνίδι. Βρήκαν ένα τρίτο γκολ με τον Σαρηγιαννίδη και μεγάλωσαν κι άλλο το προβάδισμα τους. 

 

Μετά το 3-0 ήρθε μία χαλάρωση τις πίσω γραμμές των Πηγών και ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο από το Αγίασμα το οποίο έχασε καλές φάσεις για να μειώσει το σκορ, όμως αυτό δεν έγινε.

 

Μπαίνοντας προς το τέλος του αγώνα, ο Άρης ήταν αρκετά καλύτερος, πέτυχε ένα ακόμη γκολ με τον Σαρηγιαννίδη και είχε και άλλες καλές φάσεις για να πετύχει κι άλλα τέρματα.

 

Οι Πηγές πήραν μία πανάξια νίκη, είναι δίκαια στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές και θέλουν να συνεχίσουν και στους επόμενους αγώνες με αυτή την εικόνα.

 

Το Αγίασμα είχε κάποιες καλές στιγμές επιθετικά, όμως αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα και σίγουρα ότι έχασε την αυτοσυγκέντρωση του μετά το 1-0 με το πέναλτι του Δουμάνη και δέχτηκε άμεσα και δεύτερο γκολ ήταν αυτό που του στοίχισε περισσότερο. Ο Μακεδονικός παρόλα αυτά έχει ένα εξαιρετικό σύνολο, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και παραμένει μόνο 3 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

 

Ο Άρης πέτυχε μία σημαντική νίκη βαθμολογικά και ψυχολογικά, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και σίγουρα το επίπεδο του είναι πολύ υψηλό και πολλές ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι το τέλος.

 

 

Δείτε το γκολ του Δουμάνη αλλά και φωτογραφίες από την αναμέτρηση.