Συνηθισμένο φαινόμενο έχει γίνει πλέον η ταλαιπωρία για όλους όσους θέλουν να περάσουν από το τελωνείο Κήπων για να εισέλθουν στην Ελλάδα αλλά και το αντίστροφο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

 

Η ίδια κατάσταση επικράτησε και εχθές με την ώρα αναμονής να ξεπερνά τις 3 ώρες σύμφωνα με ακροατή του ράδιο Θεσσαλονίκη.

 

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη επικοινώνησε με το τελωνείο των Κήπων και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η καθυστέρηση οφείλεται στο σύστημα που έπεσε, με αποτέλεσμα να δουλεύουν τα μισά κομπιούτερ και μία λωρίδα για την είσοδο στην χώρα.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την αναβάθμιση "τρέχει" ιδιωτική εταιρεία από την Αθήνα με αποτέλεσμα να ανέβει άνθρωπός της στην Αλεξανδρούπολη από Δευτέρα.....Εν τω μεταξύ γίνονται προσπάθειες για ταχύτερη αποκατάσταση από αστυνομικούς της υπηρεσίας πληροφορικής της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

 

Ο αγανακτισμένος ακροατής ο οποίος πέρασε μετά από 3,5 ώρες αναμονής στην Ελλάδα ανέφερε μεταξύ άλλων: "Από παντού γινόμαστε ρεζίλι, Τούρκοι αγανακτήσαν και γυρίσανε πίσω, δηλαδή άνθρωποι που ήθελαν να αφήσουν λεφτά στον τόπο μας εμείς τους διώχνουμε".

 

(Πηγή: Ράδιο Θεσσαλονίκη - e-evros)