Με ένα σύντομο σχόλιο στον λογαριασμό του στο facebook τοποθετείται ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κατσιμίγας για το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών.

 

Από τη μια ερμηνεύει την ήττα του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου ως αποτέλεσμα αλαζονείας και αυθάδειας σε συνδυασμό με έλλειψη έργου, από την άλλη προειδοποιεί κατά κάποιον τρόπο τον νικητή των εκλογών και νέο περιφερειάρχη από 1/1/2024, Χριστόδουλο Τοψίδη, να μην «πάθει» το ίδιο.

 

Έγραψε συγκεκριμένα ο Κώστας Κατσιμίγας: 

 

«Οι πολίτες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, αποδοκίμασαν την αλαζονική συμπεριφορά, την προπέτεια και την ανυπαρξία έργου της απερχόμενης διοίκησης του Χρήστου Μέτιου.

 

Ελπίζω ότι θα είναι το πρώτο “μάθημα” για τη νέα διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη».

 

Σε άλλο σχόλιό του, αναφέρεται στα αποτελέσματα στους μεγάλους δήμους, όπως Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή στην περίπτωση της περιφέρειας Θεσσαλίας:

 

«Όταν οι προοδευτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς οδηγούνται σε συνεργασίες, τα θετικά αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσιμίγας είχε αναλάβει πρωτοβουλία το 2019 για συνεργασία ανάμεσα στους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δίχως να ανήκει σε ένα από τα δύο κόμματα.

 

Αντίστοιχη πρωτοβουλία υπήρξε και το 2023.

 

Και στις δύο περιπτώσεις, τα δύο κόμματα κατήλθαν τελικά με ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις περιφερειακές εκλογές.