Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Διονύσης Κλάδης, επισκέφθηκε τη Θάσο και την Ξάνθη την Κυριακή (24/09).

 

Σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

 

“Σε Ξάνθη και Θάσο βρέθηκε, την Κυριακή 24/9, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Διονύσης Κλάδης.

 

Το πρωί, συνοδευόμενος από την υποψήφια Δήμαρχο Αβδήρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βούλα Μαχαιρίδου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας κ. Γκίλη Γιώργο με τον οποίο και συζήτησαν σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο συνεταιρισμός αλλά

και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της περιοχής, με πιο οξυμένα τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στη λίμνη Βιστωνίδα. 

 

Ο Διονύσης Κλάδης υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να έχει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων τα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης της λίμνης και συνολικά της περιοχής, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων με την εκλογή όσο γίνεται περισσότερων συμβούλων.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά και τα καταστήματα στο Πόρτο Λάγος. Στη συζήτηση με τους επαγγελματίες αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα λόγω του τεράστιου πληθωρισμού, αλλά και ζητήματα που αφορούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή, όπως και οι μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

 

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Λιμένα Θάσου στο «Καλογερικό», εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Διονύση Κλάδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο

υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Θάσου, Νίκος Χρυσάφης.

 

Η αίθουσα γέμισε από υποψήφιους και φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, που δίνουν με αισιοδοξία και πείσμα τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού στο Δήμο Θάσου και στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλέκος Λουβουλούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θάσου και ακολούθησαν οι ομιλίες.

 

Ο Διονύσης Κλάδης έδειξε με συγκεκριμένα παραδείγματα την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από την πλειοψηφία στην Περιφέρεια, αλλά και την ουσιαστική στρατηγική σύμπλευσή της με τις παρατάξεις των άλλων αστικών

κομμάτων. «Στον αντίποδα», τόνισε, «βρίσκονται μόνο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού, παλεύουν για να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, προβάλλουν τον δρόμο ανάπτυξης για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. 

 

Για αυτό είναι η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στους δήμους και στις περιφέρειες, τέτοια αντιπολίτευση μπορούν να ασκούν ακόμα και από θέσεις πλειοψηφίας, αντιπολίτευση για τα συμφέροντα του λαού, ενάντια στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο, στις κυβερνήσεις που το νομοθετούν και το επιβάλλουν, στην ΕΕ και στις κατευθύνσεις της, στα καπιταλιστικά κέρδη που εξυπηρετούν».

 

Ο Νίκος Χρυσάφης αποδόμησε συγκεκριμένα τον απολογισμό της νυν δημοτικής αρχής, δείχνοντας πώς βαδίσανε γοργά οι απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή και έμειναν στα αζήτητα οι λαϊκές διεκδικήσεις. 

 

Πώς παραμένουν άλυτα χρονίζοντα προβλήματα ύδρευσης, άρδευσης, υγείας, πρόνοιας, σχολικής στέγης, μεταφορών, πολιτικής προστασίας, πολιτιστικής δημιουργίας, ενώ ο νυν δήμαρχος “ευγνωμονεί” τον πρωθυπουργό για τα “καλά” που είδε το νησί. 

 

Παράλληλα, ανέπτυξε την πλούσια δραστηριότητα των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης, που, μαζί με την αποκάλυψη, την ενημέρωση του λαού, τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίστηκε από τη

δράση στο πλευρό των εργατικών, λαϊκών, μαζικών φορέων του νησιού. 

 

Τέτοιοι άνθρωποι άλλωστε στελεχώνουν και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Παρουσίασε το πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης για κάθε δημοτική κοινότητα και για το δήμο Θάσου συνολικά, πλαίσιο που αποτελεί και την πρόταση του συνδυασμού για την διοίκηση της Θάσου, εφόσον γίνει το μεγάλο βήμα, η ελπιδοφόρα έκπληξη στις 8 Οκτώβρη.”