Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία σας και εργαζόμαστε ώστε να μην έρχεται κανείς από τους καταναλωτές μας αντιμέτωπος με θέματα έλλειψης υδροδότησης, είναι φορές που δεν το κατορθώνουμε”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της για την πολυήμερη διακοπή υδροδότησης στη Σκάλα Καλλιράχης, η ΔΕΥΑ Θάσου.

 

Παράλληλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιράχης Θάσου “Η Μεταμόρφωση”, ενημέρωσε πως την Τετάρτη στις 21:30, θα γίνει ενημέρωση για την έλλειψη νερού από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θάσου, Κωστα Μανίτσα, στο πλάτωμα απέναντι από την μάντρα ¨ΠΕΤΑΜΙΔΗ¨. 

 

 

 

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΘ αναφέρει τα εξής:

 

“Από το Σάββατο 9/9 το πρωί, που το νερό της γεώτρησης της Σκάλας Ραχωνίου, σταμάτησε να "πέφτει" στη δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης, το προσωπικό της Επιχείρησης κατέβαλλε προσπάθειες για τον εντοπισμό του προβλήματος, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα στις 12:30 μ.μ.

 

Αρκετές φορές, ο εντοπισμός της ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης μήκους περίπου 11 χιλιομέτρων (αγωγός pvc διατομής Φ160), που τροφοδοτεί τη δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. 

 

Στη τελευταία αυτή περίπτωση, χρειάστηκε να ελεγχθεί ο αγωγός με τη βοήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και προσωπικού, σε πολλά σημεία του για να απομονωθούν τα τμήματα εκείνα που η παροχή του νερού ήταν η επιθυμητή και να εστιαστεί ο έλεγχος στα υπόλοιπα. 

 

Το σημείο που εντοπίστηκε η θραύση ελέγχθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες χωρίς τον παραμικρό εντοπισμό διαρροής. Η διαρροή βγήκε στην επιφάνεια μόλις σήμερα, μετά από 4 ημέρες και τελικά μπόρεσε να εντοπιστεί.  

 

Το σημείο της ζημιάς ήταν στο τέλος του οικισμού της Σκάλας Σωτήρος προς τη Σκάλα Καλλιράχης με το νερό να καταλήγει στη θάλασσα.

 

Η δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης, τώρα, δέχεται 45 κυβικά την ώρα με την κατανάλωση ζητάει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα απ αυτή, γι αυτό και η πλήρη αποκατάσταση του συστήματος θα γίνει μετά από αρκετές ώρες.  

 

Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία σας και εργαζόμαστε ώστε να μην έρχεται κανείς από τους καταναλωτές μας αντιμέτωπος με θέματα έλλειψης υδροδότησης, είναι φορές που δεν το κατορθώνουμε. 

 

Με το δεδομένο ότι η αντικατάσταση του συνολικού μήκους του αγωγού, που τροφοδοτεί με νερό τη δεξαμενής της Σκ Καλλιράχης έχει ήδη ξεκινήσει, μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος προϋπολογισμού 1.575.000 ευρώ, περιστατικά τέτοιου είδους θα ανήκουν στο παρελθόν μετά το τέλος του έργου, που εκτιμάται σε έξι μήνες από σήμερα.”

 

 

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιράχης Θάσου “Η Μεταμόρφωση” αναφέρει τα εξής:

 

“Ανακοίνωση ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ

 

  • Συγχωριανοί: Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην παράσταση που θα γίνει στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού η αναχώρηση θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 12.00 από το λιμάνι. Παρακαλούμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.  

 

  • Επίσης την ΤΕΤΑΡΤΗ στις 9.30 θα μας ενημερώσει για την έλλειψη νερού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου κύριος Μανίτσας  στο πλάτωμα απέναντι από την μάντρα ¨ΠΕΤΑΜΙΔΗ¨. Όλοι κάτοικοι της Σκάλας πρέπει να είναι εκεί, για να δηλώσουν τα προβλήματα και την  δυσαρέσκεια τους.”