Απίστευτη ταλαιπωρία υφίσταται ένας 77χρονος ο οποίος είδε τον ΟΓΑ να του κόβει «μαχαίρι» την πενιχρή σύνταξη των 603 ευρώ που λάμβανε, με δικαιολογία ότι… έπαιρνε και δεύτερη σύνταξη ύψους 27 ευρώ από το Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης Βενζινοπωλών.

 

Πρόκειται για τον Μιλτιάδη Αλμπανίδη από το Άβατο Ξάνθης ο οποίος έχει μπλέξει σε έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα από το 2013 και μετά και μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα.

 

Ζητά την δικαίωσή του αλλά η τελική απόφαση του ΟΓΑ συνεχώς αναβάλλεται. Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα thrakitoday.com η οποία αναφέρει ότι η ηλικιωμένος δεν έχει άλλους πόρους επιβίωσης.

 

Ο κ. Αλμπανίδης βγήκε στη σύνταξη το 2003, την οποία πρόλαβε να χαρεί μόλις για 10 χρόνια. Πλήρωνε τη μεγαλύτερη δυνατή εισφορά στο ταμείο, ώστε να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνταξη.

 

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, έλαβε τα πρώτα άσχημα μαντάτα… Η σύνταξή του περικόπηκε στα 265€ και μετά από λίγους μήνες η σύνταξη δεν ήρθε ποτέ.

 

Στη θέση της ήρθε ένα έγγραφο του ΟΓΑ το οποίο τον ενημέρωνε: «από την διασταύρωση των αρχείων πληρωμών συντάξεων του ΟΓΑ με άλλους ασφαλιστικούς φορείς προέκυψε ότι λαμβάνετε σύνταξη και από άλλο φορέα, εκτός από τον ΟΓΑ και επειδή ως συνταξιούχος άλλου φορέα δεν δικαιούσθε την βασική σύνταξη του ΟΓΑ….»

 

Η δεύτερη «σύνταξη» ήταν στο… αστρονομικό ποσό των 26,94€ τα οποία ήταν στην ουσία δόσεις από ένα εφάπαξ 5.300€ τα οποία η Επικουρική Ασφάλιση Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων δεν μπορούσε να καταβάλλει με την μία στον άτυχο συνταξιούχο του ΟΓΑ.

 

Το ποσό αυτό μαζεύτηκε στο ταμείο ως κεφάλαιο από την αναγκαστική και αυτόματη παρακράτηση που πραγματοποιείται από τον κύκλο εργασιών πώλησης των υγρών καυσίμων.

 

Η ιστορία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις αγκυλώσεις που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση η οποία αφήνει έναν γέροντα πριν την 9η δεκαετία της ζωής του να τη βγάλει με 27 ευρώ τον μήνα…