Τρία πυροσβεστικά οχήματα, δύο από την Καβάλα και το ένα από την Ελευθερούπολη αναχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου 19 Αυγούστου για την Αλεξανδρούπολη όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά από το πρωί.

 

Στην Αλεξανδρούπολη καταφθάνουν επίσης πυροσβεστικά οχήματα από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. 

 

Πέντε οχήματα νωρίς το βράδυ του Σαββάτου από Γρεβενά, Φλώρινα και Καστοριά σταμάτησαν για ανεφοδιασμό καυσίμων στην Καβάλα και συνέχισαν το ταξίδι τους.

 

Στο μεταξύ, η ανατολική ροή των ανέμων στην κατώτερη ατμόσφαιρα έχει οδηγήσει κομμάτι των καπνών από την φωτιά στην Αλεξανδρούπολη στην ευρύτερη του νομού Καβάλας.

 

 

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Κάηκαν σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

 

Κλειστή η Εγνατία Οδός. Εκκενώσεις οικισμών και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να κλείσουν τα παράθυρα των σπιτιών και να μείνουν μέσα λόγω του καπνού.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό «θα είναι μία δύσκολη νύχτα με ριπές ανέμου 7-8 μποφόρ».

 

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, εγώ δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλο μέτωπο εδώ και αρκετά χρόνια που έχω εικόνα για το τι συμβαίνει στην Περιφέρειά μας», δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

 

Ολονύχτια θα είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να συγκρατηθούν οι φλόγες και να περιοριστεί η πυρκαγιά.