Μετά τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή ανοιχτού open mall ο Δήμος Καβάλας έχει αρχίσει να εξετάζει την πιθανότητα να αναβάλλει τα έργα για τον Οκτώβριο. Ωστόσο το έργο που έχει αρχίσει στις οδούς Κουντουριώτου και Ύδρας θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθούν.

 

Για το θέμα μίλησε στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ιακωβίδης.

 

Όπως είπε «Αν καταφέρει ο δήμαρχος να πάρει παράταση για την ολοκλήρωση του έργου για να μην χαθεί η χρηματοδότηση, τότε θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τις εργασίες για δυο μήνες.  

 

Όμως είμαι σίγουρος ότι και τότε θα έχουμε παράπονα για τα έργα», είπε.

 

Τόνισε πάντως ότι είναι άδικος ο πανικός της διαμαρτυρίας για τα έργα

 

«Στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι άδικες οι διαμαρτυρίες, αν και τις κατανοώ ωστόσο, πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι τα έργα γίνονται για καλό.

 

Κάποια καταστήματα θα έκλειναν έτσι κι αλλιώς για διακοπές τον Αύγουστο, αλλά υπάρχουν και αυτοί που διαμαρτύρονται πάρα πολύ και το σέβομαι».

 

Ο κ. Ιακωβίδης τόνισε τέλος ότι τα συνεργεία αγωνίζονται για κάνουν τη λιγότερη όχληση.

 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μετά την ολοκλήρωση των έργων θα καταργηθούν θέσεις στάθμευσης, είπε πως θα χαθούν μόλις 6 ή 7 θέσεις στάθμευσης στην οδό Κουντουριώτου. Στην οδό Ομονοίας και στην οδό Ύδρας δεν θα γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και άρα δεν θα χαθούν θέσεις.