Αν κι ο Δεκέμβριος είναι καθαρά χειμωνιάτικος μήνας, εν τούτοις η πορεία στο Φαλακρό, του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, έγινε με ανοιξιάτικες συνθήκες. Σε απόλυτη ηλιοφάνεια και πεντακάθαρη ατμόσφαιρα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, 15 ορειβάτες του συλλόγου, με αφετηρία κι επιστροφή τον Βώλακα, ακολούθησαν μια πορεία στις πλαγιές του βουνού, με ανάβαση στις κορυφές, Αγ. Πνεύμα (1905μ.) και Χορός (1811μ.).

 

Οι ιδανικές συνθήκες πιθανόν να κρίνονται κάπως αφύσικες για μια περιοχή που κανονικά θα έπρεπε να καλύπτεται με χιόνι, ωστόσο, σε συνδυασμό με την καλή φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων, έκαναν την 7ωρη πορεία να μοιάζει σαν ευχάριστη βόλτα σ’ ένα ιδανικό για φωτογράφιση τοπίο. 
 

Επίσης, για κάποιους από τους συμμετέχοντες, η ανάβαση στο Φαλακρό ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, καθώς μια μέρα πριν, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, οι Θανάσης Δασκαλούδης, Φωτεινή Φετά, Γιάννης Γκίκας, Παναγιώτης Δελβόης και Θόδωρος  Κονδάκος βρέθηκαν στο Παγγαίο ακολουθώντας την κόψη της Νικήσιανης μια 6ώρη διαδρομή που περιλαμβάνει και τμήματα εύκολης αναρρίχησης.

 

Η κατάβαση της ομάδας έγινε από το "λούκι" της Νικήσιανης, ένα μονοπάτι που παλιά χρησιμοποιούταν ευρέως, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί, γεγονός που κάνει την πορεία ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.