Την κατασκευή τριών μονάδων αφαλάτωσης προκρίνει ο Δήμος της Θάσου για την επίλυση των προβλημάτων της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια αρκετές περιοχές στο νησί κυρίως λόγω της λειψυδρίας και της υπεράντλησης των γεωτρήσεων για την άρδευση.

 

Όπως είπε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου Κώστας Μανίτσας στα Λιμενάρια τα πηγάδια έχουν στερέψει. Υπάρχουν γεωτρήσεις στα Λιμενάρια και τον Πρίνο που πλέον δεν βγάζουν νερό. «Ήταν για την άρδευση και από την υπεράντληση βγάζουν θάλασσα», είπε.

 

Τόνισε ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑ Θάσου προσανατολίζεται προς την κατασκευή τριών μονάδων αφαλάτωσης που θα καλύψουν τις ανάγκες του νησιού σε όλη του την έκταση. Έχει ήδη γίνει προσέγγιση με σχετική κατασκευαστική εταιρεία.

 

Επισήμανε ωστόσο ότι αυτό που προβληματίζει την διοίκηση της ΔΕΥΑΘ είναι το κόστος της αφαλάτωσης για τους καταναλωτές.

 

«Η αφαλάτωση είναι ακριβή, γεγονός που σημαίνει ότι αν το νερό φτάσει να κοστίζει για τους 1 και 2 ευρώ τότε, είπε θα γίνει επανάσταση.

 

Αλλά αν κάποιος θέλει να έχει στο ξενοδοχείο του εξασφαλισμένη ποσότητα νερού τότε αυτό θα πρέπει να το πληρώσει», είπε ο κ. Μανίτσας.

 

 

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την υδροδότηση της Σκάλας Καλλιράχης

 

Στο μεταξύ συνεχίζονται τα προβλήματα με την υδροδότηση στη Σκάλα Καλλιράχης.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Θάσου το πρόβλημα εντοπίζεται στον αγωγό από την γεώτρηση στο Ραχώνι που υδροδοτεί τη Σκάλα Καλλιράχης

 

Όπως εξήγησε στον kavalanews 102.8 ο κ. Μανίτσας ο αγωγός κατασκευάστηκε πριν από 40 χρόνια. Είναι παλιός και σπάει συνέχεια σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα να σταματάει η συνεχόμενη ροή προς την Καλλιράχη.

 

Μόνο τις τελευταίες ημέρες είπε, έχει σπάσει 18 φορές.

 

Το έργο της τοποθέτησης νέου αγωγού είναι έτοιμο να ξεκινήσει καθώς έχει ανάδοχο αλλά δεν είναι δυνατό όπως λέει, να ξεκινήσει τώρα μέσα στο καλοκαίρι.

 

Συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να χρησιμοποιούν με σύνεση το νερό και να αποφεύγουν τα ποτίσματα.