Για την παραλία της Καλαμίτσης και τον νέο νόμο της κυβέρνησης υπέρ ΕΤΑΔ Α.Ε., μιλά η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας. 

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΕΤΑΔ Α.Ε.!

Για την άσφαιρη αντιπαράθεση σχετικά με την τύχη της λαϊκής πλαζ της Καλαμίτσας, που θα καταλήξει τελικά σε βάρος των Καβαλιωτών,  σημειώνουμε τα ακόλουθα:

 

 

Μετά την ψήφιση του Νόμου 5036/2023 (ΦΕΚ Α' 77/28-03-2023), δε μένει κανένα περιθώριο εφησυχασμού για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της Καλαμίσας, καθότι στο σύνολό τους με αυτό το νόμο οι πλαζ όπως και αυτή της Καλαμίτσας, παραδίνονται στην ΕΤΑΔ Α.Ε., δηλαδή στο Υπερταμείο, για εκμετάλλευση από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι δημότες της πόλης γίνονται πελάτες τους. Στην πράξη, θα καταργηθεί το δικαίωμα του λαού της Καβάλας για δωρεάν πρόσβαση στην παραλία της Καλαμίτσας, σε μία πολυσύχναστη παραλία στα ανατολικά της πόλης μας, όπου προσέρχεται καθημερινά πολύ μεγάλος αριθμός λουόμενων και ειδικά λαϊκών οικογενειών.

 

 

Παίρνουμε θέση και ζητάμε από την Κυβέρνηση την κατάργηση του πρόσφατου (Ν.5036/2023) και των προηγούμενων νόμων που παραχωρούν στην ΕΤΑΔ ΑΕ τις παραλίες στο σύνολο της χώρας και στην πόλη μας. Να περάσει η Καλαμίτσα στη δικαιοδοσία του Δήμου, χωρίς επιχειρηματική εκμετάλλευση, είτε από τον δήμο, είτε από ιδιώτες.

 

 

Σημειώνουμε επίσης ότι πρέπει να “ανατραπεί” η δικαστική απόφαση σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό της Καλαμίτσας, χωρίς βέβαια να έχουμε αυταπάτες για την αποτελεσματικότητα των δικαστηρίων, για ένα ζήτημα πολιτικό που αφορά τα συμφέροντα του Καβαλιώτικου λαού. 

 

 

Ζητάμε επίσης απ' την πλευρά του ο Δήμος να προγραμματίζει και να φροντίζει έγκαιρα για τις απαραίτητες εργασίες και τον εξοπλισμό, για να καταστούν στο σύνολό τους οι λουτρικές παραλίες μας λειτουργικές και ασφαλείς για τους λουόμενους, για να απολαμβάνουν δωρεάν τη θάλασσα με υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις.

 

 

Ο δημόσιος χώρος και οι παραλίες ανήκουν στον λαό και δεν μπορούν να παραχωρούνται ούτε σε ιδιωτικά συμφέροντα ούτε στους δανειστές. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε για ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στις παραλίες, για να χαιρόμαστε δωρεάν τον φυσικό πλούτο, που μας ανήκει.

 

Καβάλα 12-07-2023

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΣΟΥΤΣΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

(δελτίο Τύπου)