Στα νερά του, και συγκεκριμένα στα νερά της Ν. Ηρακλείτσας και της Ν. Περάμου, θα φιλοξενήσει ο δήμος Παγγαίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα Finn World Masters.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

 

To 2023, μία προολυμπιακή χρονιά, η Ελλάδα θα είναι οικοδέσποινα συνολικά σε 7 μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ιστιοπλοΐας.

 

Μια από αυτές, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Finn World Masters, θα φιλοξενηθεί στα νερά του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα στη Νέα Ηρακλείτσα και στη Νέα Πέραμο από την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

 

O Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καβάλας Δήμου Παγγαίου καταφέραμε να βάλουμε την περιοχή μας στον χάρτη της ιστιοπλοΐας και μάλιστα με τη φιλοξενία μιας διοργάνωσης παγκόσμιας εμβέλειας και αναγνώρισης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαφήμιση της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών, στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Η τωρινή κατάσταση επιτεύχθηκε κατόπιν συντονισμένων και διαρκών προσπαθειών για την προαγωγή του Αθλητισμού μας!

 

Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το έναυσμα στα νέα παιδιά αλλά και στο σύνολο των πολιτών να ενταχθούν και να εξελίξουν αυτόν τον τρόπο ζωής!

 

Το Παγγαίο λαμβάνει μέρος σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα!

 

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας “FINN Masters 2023”, ένα αθλητικό γεγονός που θα προσελκύσει τα βλέμματα της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Κοινότητας.