Εξετάσεις για να πιστοποιηθεί ότι πληροί τις προδιαγραφές που πρέπει, θα περάσει το επόμενο διάστημα το ΤΕΙ Καβάλας. Θα είναι το τρίτο κατά σειρά ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που θα ελεγχθεί στα μέσα του Δεκέμβρη από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χρονόμετρο» της Καβάλας, οι αξιολογητές θα ασχοληθούν τόσο με τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος όσο και με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι θα έχουν και επαφές με τους τοπικούς φορείς για να δουν πόσο είναι «δεμένο» το ΤΕΙ με την τοπική κοινωνία.

 

Αισιόδοξος για την βαθμολογία που θα επιτύχει το ΤΕΙ εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ιδρύματος Θανάσης Μητρόπουλος ο οποίος επισημαίνει ότι το συμβούλιο του ΤΕΙ απαρτίζεται και από ξένους καθηγητές που έχουν βοηθήσει σημαντικά σε πολλούς τομείς.

 

Στη διάρκεια της αξιολόγησης, η διοίκηση του ΤΕΙ θα παρουσιάσει τις κινήσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο αριστείας, τους γενικότερους στόχους που έχουν επιτευχθεί την τελευταία δεκαετία καθώς και την οικονομική κατάσταση. Το τελευταίο αναμένεται να είναι το κυρίως μελανό σημείο δεδομένης της πολύ χαμηλής χρηματοδότησης από το κράτος, η οποία μάλιστα μειώνεται κάθε χρόνο.

 

Το ΤΕΙ αναμένεται να παρουσιάσει στους αξιολογητές και τα σχέδια εκσυγχρονισμού, όπως για παράδειγμα η μελέτη για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών, τα οποία έχουν μείνει στο συρτάρι μέσα στα χρόνια της κρίσης.