Με έκπληξη και οργή πληροφορήθηκα τις δηλώσεις τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι για τη μη αλλαγή όδευσης του ΤΑΠ, φταίει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλαδή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

Περιμένω επόμενες δηλώσεις, ότι για τη μη απόδοση των στρατοπέδων φταίει ο Ήσυχος, για τη ληστεία στο ασφαλιστικό ο Στρατούλης, για την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δανειστές ο Χουντής!!!

 

Η διαδρομή από αντιμνημονιακός και υπερασπιστής της αλήθειας να γίνεις μνημονιακός και λασπολόγος, είναι, τελικά, πιο σύντομη απ’ ό,τι υπολόγιζα.

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, έχω να δηλώσω τα εξής:

 

Στη συνάντηση του κ. Λαφαζάνη με την κοινοπραξία, της οποίας ηγούνταν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλός της, κλήθηκα και συμμετείχα και εγώ, καθώς και αντιπροσωπεία του Συλλόγου αγροτών του Δήμου Καβάλας.

 

Εκεί, λοιπόν, τέθηκαν από τη πλευρά του υπουργείου δύο αδιαπραγμάτευτοι όροι:

 

  • Οι αποζημιώσεις της εταιρείας και τα αντισταθμιστικά οφέλη προς το κράτος, τους δήμους, τις τοπικές κοινωνίες και τους ιδιοκτήτες.

 

  • Η αλλαγή όδευσης μακριά από καλλιεργήσιμες εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας με επεξεργασμένη πρόταση από τη πλευρά του υπουργείου για διαφορετική όδευση στηριζόμενη στη μελέτη του ΤΕΙ Α.Μ.

 

 

Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας δεσμεύτηκαν να επανέλθουν στη συζήτηση, αφού μελετήσουν τις προτάσεις του υπουργείου.

 

Ακολούθησε η ψήφιση του 3ου μνημονίου, η καταψήφισή του από 30 και πλέον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι δύο βουλευτές του Νομού Καβάλας – ο υπογράφων και η Αλεξάνδρα Τσανάκα), η παραίτηση του κ. Λαφαζάνη από υπουργός και η αντικατάστασή του από τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος είχε πλήρη ενημέρωση (και από μένα) για την προηγούμενη συνάντηση με τη κοινοπραξία. Σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να μην τονίσω, τον υπονομευτικό ρόλο του κ.Σταθάκη, ο οποίος διευκόλυνε τη κοινοπραξία σε βάρος της προσπάθειας του τότε υπουργού Ανάπτυξης Π.Λαφαζάνη…

 

Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες από τη δέσμευση του πρωθυπουργού, στη πλατεία Καπνεργατη, για την αλλαγή της όδευσης του ΤΑΠ. Αλλά για τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, έχει ήδη σχηματίσει γνώμη ο ελληνικός λαός!!!!. Είναι φυσικό να περιμένουμε ανάλογη στάση και από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που μοναδική τους πια άμυνα απέναντι στη κοινωνία είναι η (υποτιθέμενη) μετάθεση ευθυνών και μοναδικό τους όπλο η συκοφαντία και το ψέμα…, το οποίο όμως έχει κοντά ποδάρια. Ο λαός έχει  και μνήμη και κρίση.

 

Ηλίας Ιωαννίδης

πρώην βουλευτής Καβάλας