Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, την 3η Διεθνή Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας “DEFEA 2023”, η οποία πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo”, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

 

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

 

Την Έκθεση “DEFEA”, που ξεκίνησε από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου, επισκέπτονται Υπουργοί, Υφυπουργοί, Α/ΓΕΕΘΑ και υψηλοί αξιωματούχοι κρατών-μελών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ καθώς και άλλων χωρών.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, περιηγήθηκε περίπτερα, μεταξύ άλλων, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). 

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας κ.Γκίντο Κροσέττο (Guido Crosetto) και την Υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας κα. Σλαβιάνκα Πετρόφσκα (Slavjanka Petrovska) με τους οποίους συζητήθηκαν τα θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Παραχώρησε επίσης συνέντευξη με θέμα «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων». 

(δελτίο Τύπου)