Την φωτογραφική έκθεση του Photometria Awards 2022, “Looking for theLight, πρόκειται να φιλοξενήσει η Καβάλα για ένα μήνα, από τις 8 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2023.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φωτογραφικού Συλλόγου Καβάλας:

 

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 η φωτογραφική έκθεση του Photometria Awards 2022, “Looking for the Light”, ταξιδεύει στην Καβάλα και θα παρουσιαστεί στον δημιουργικό χώρο nekubi, σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας.

 

Μια έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών υπό την θεματική “Looking for the Light” που επιλέχθηκαν από το σπουδαίο φωτογράφο του Magnum, Martin Parr του Photometria International Photography Festival 2022.

 

Διοργάνωση: Photometria International Photography Festival

 

Κριτής: Martin Parr

 

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί με ζωντανή μουσική performance του συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Ehohroma, τον οποίο θα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε για πρώτη φορά στον δημιουργικό μας χώρο και μετά το live act θα ακολουθήσει dj set της Raten, επίσης για πρώτη φορά, στο πατάρι της nekubi φέρνοντας μαζί της μια συλλογή από downtempo, breaks & electronica ηχητικά!

 

Ο Ehohroma γράφει μουσική η οποία έχει κυρίως ως βάση την ambient αισθητική με έντονα lo-fi, electronica και techno στοιχεία.

 

Το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο Black Sun, κυκλοφορήσε από την Bliq Records τον Μάϊο του 2022.

Το Black Sun χαρακτηρίζεται από βαθιά και θολά ηχοτοπία με υπνωτικό συναίσθημα, ηχογραφήσεις πεδίου περασμένες από κασέτα και ξεχειλωμένες στον χρόνο, αργές εναλλαγές και επαναλαμβανόμενες μελωδίες με εμμονικό τρόπο.

 

Στις 10 Φεβρουαρίου 2023 κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου και ψηφιακά το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο Diaspora από την Same Difference Music. To Diaspora είναι ένα ομιχλώδες, σκοτεινό, κυρίως βαθύ και θλιμμένο ηχητικό τοπίο, που σε τραβάει αργά μέσα του και σου αφήνει αρκετό χώρο για να σκεφτείς και να χαθείς στον δικό του κόσμο. Το κομμάτι που έδωσε στον δίσκο τον τίτλο του, γράφτηκε την ημέρα που έκλεισαν τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ειδωμένη. Έτσι δεν είχαν πλέον καμία επιλογή μετακίνησης σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Το δεύτερο του άλμπουμ εστιάζει στο θέμα του αποχωρισμού και της απομόνωσης διατηρώντας τον εμμονικό ηχητικό του χαρακτήρα. Η μουσική συνοδεύεται επίσης από κάποια πιο ρυθμικά στοιχεία που είναι

αρκετά εμφανή μέσα από τα κομμάτια.

 

Το LIVE ACT θα ξεκινήσει αυστηρά στις 20:30 και θα ακολουθήσει dj set που θα συνοδεύσει ηχητικά την έκθεση φωτογραφίας "Looking for the Light"

 

Εγκαίνια: 08.04.2023, 20:00

 

Διάρκεια: 08.04.2023-08.05.2023

 

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-13:00

 

Τοποθεσία: nekubi art space

 

Οδός: Ελ. Βενιζέλου 79, 65403, Καβάλα