γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Η 23η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής διεξήχθη το Σάββατο (25/03).

 

Ο ΑΟΚ υποδέχθηκε στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” τον Καμπανιακό με τους “Αργοναύτες” να πετυχαίνουν σπουδαία νίκη με 2-1 με ανατροπή. Η ομάδα της Καβάλας αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά, χάνοντας καλές φάσεις με τον Ρουμπιέ στο 5’, τον Μπιμπισίδη στο 8’ και τον Καρακώστα στο 21’, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ. Αντίθετα ο Καμπανιακός στη δεύτερη τελική του προσπάθεια και πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του, άνοιξε το σκορ στο 33’ με ωραίο σουτ του Σαρβανίδη. Οι “Αργοναύτες” ισοφάρισαν στο 41’ με πέναλτι του Γιώργου Ιορδανίδη. Ο Ταϊρης έκανε το πέναλτι με χέρι. 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, χωρίς να υπάρχουν καλές στιγμές μέχρι το 75’. Από εκεί και πέρα όμως, ο ΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει περισσότερο και να πετύχει κάποιο τέρμα, κάτι που πέτυχε στο 85’, μετά από σέντρα του Δημητρακούδη από τα δεξιά και σκαστή κεφαλιά του Καρακώστα. Τεράστια νίκη για τον ΑΟΚ, που πλέον είναι στο -2 από τον Καμπανιακό, έχοντας κάνει και το ρεπό του στο δεύτερο γύρο, ενώ ο Καμπανιακός όχι.

 

Ο Νέστος Χρυσούπολης αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Ο Ράνος στο 32’ έκανε το 0-1 για το Νέστο, αλλά ο Απόλλωνας με γκολ από τους Κουτζαβασίλη στο 41’ και Γκέκα στο 49’ γύρισε το παιχνίδι. Η ομάδα της Χρυσούπολης όμως βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Γιάνκοβιτς στο 53’ και κράτησε το αήττητο σερί της μέσα στο 2023 για ένα ακόμη παιχνίδι.

 

Ο Βύρωνας Καβάλας ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Ορφέα Ξάνθης με 1-0, με ένα γκολ του Πασχαλάκη μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα.

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου είχε ρεπό.

 

 

23η αγωνιστική - Αποτελέσματα

 

ΑΟ Καβάλα - Καμπανιακός  2-1

 

Απόλλων Παραλιμνίου - Νέστος Χρυσούπολης  2-2

 

Ορφέας Ξάνθης - Βύρωνας Καβάλας  1-0

 

Πανδραμαϊκός - Π.Ο. Αλεξανδρούπολης  2-0

 

Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας - Αγροτικός Αστέρας  0-0

 

Θερμαϊκός Θέρμης - Άρης Αβάτου  1-3

 

Πανθρακικός - Δόξα Δράμας  1-2

 

Ρεπό: Μ.Α. Ορφανίου

 

 

Βαθμολογία

 

Καμπανιακός  46

 

ΑΟ Καβάλα  44*

 

Πανθρακικός  38

 

Απόλλων Παραλιμνίου  38* 

 

Ποσειδώνας Μηχανιώνας  37*

 

Δόξα Δράμας  33*

 

Νέστος Χρυσούπολης  30*

 

Πανδραμαϊκός  30*

 

Άρης Αβάτου  29*

 

Ορφέας Ξάνθης  29

 

Θερμαϊκός Θέρμης  28

 

Βύρωνας Καβάλας  27

  

Αγροτικός Αστέρας  20

 

Π.Ο. Αλεξανδρούπολης  12

 

Μ.Α. Ορφανίου  2*

 

*έχουν κάνει και τα δύο ρεπό τους στη σεζόν