Την Πέμπτη (23/03) ο Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας φιλοξένησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με θεματολογίες σχετικές με την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε συνδυασμό με τον αθλητισμό και με την κοινωνική και εκπαιδευτική αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 ο Σύλλογος μας είχε την δυνατότητα να φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό Erasmus με θέμα «LANGUAGE(O)LYMPICS» (θεματολογία σχετική με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών και πρακτικών δεξιοτήτων σε συνδυασμό με τον αθλητισμό και την χρήση μιας ξένης γλώσσας, γνώσεων από την Ιστορία και τεχνολογικών δεξιοτήτων), και «Welcome to E(mpathy) in U(nderstanding)» (θεματολογία σχετική με την κοινωνική και εκπαιδευτική αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, τον κοινωνικό διάλογο και τους μετανάστες).

 

8 κράτη συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus ,

μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Σλοβακίας και της Πολωνίας, επισκέφθηκαν την Καβάλα ,στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης ο αθλητικός  Σύλλογος Ταεκβοντό Καβάλας τους φιλοξένησε και τους υποδεχτηκε ο προπονητής του συλλόγου κ. Παλτόγλου Χάρης.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το ολυμπιακό άθλημα   του Ταεκβοντό και να προπονηθούν  σε τεχνικές του αθλήματος.

 

 Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus που φιλοξένησε ο σύλλογός μας αποτελούνταν από 63 μαθητές και τους καθηγητές τούς που τους συνόδευσαν,η υπεύθυνη καθηγήτρια και ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ, Πόπη Ντόλου και Σωτήρης Τότης Διευθυντή του ΕΠΑΛ Καβάλας. 

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus στην Καβάλα.

 

Είμαστε περήφανοι που φιλοξενήσαμε αυτό το πρόγραμμα και ευχόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στον τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.”