Σε σύσκεψη του Σωματείου Οικοδόμων την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Καβάλας. 

 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση:

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές

 

Πραγματικά χρειάζεται μπόλικο πολιτικό θράσος από την κυβέρνηση της ΝΔ, που προσπαθεί να στήσει ένα πανηγυρικό κλήμα, με την εξαγγελία για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

 

Συνεχίζει την ίδια επικοινωνιακή κοροϊδία με τα ψίχουλα που υπόσχεται να δώσει στους εργαζόμενους, ενώ ξεχειλίζει ακόμα η αγανάκτηση, η οργή που έχουμε μέσα μας με την τραγωδία στα Τέμπη. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με όλες τις κυβερνήσεις να έχουν βάλει το χεράκι τους.

 

Εξίσου μπόλικο θράσος χρειάζεται για να αναφέρεται η κυβέρνηση σε αυξήσεις που ανακουφίζουν την εργατική-λαϊκή οικογένεια, όταν ο πληθωρισμός έχει διαλύσει κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό και οι μισθοί βρίσκονται καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2011. Ούτε καλύπτονται οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες με τα διάφορα pass που προσπαθούν να μας «διαπαιδαγωγήσουν».

 

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις εκτός από κοροϊδία την ανακοίνωση της κυβέρνησης,  όταν μετά από 12 χρόνια και με τις δαγκάνες της ακρίβειας να αρπάζουν τα χρήματα από την τσέπη κάθε εργαζόμενου, ότι φτάσαμε σε «αύξηση» επιπλέον 29€ μεικτά στον κατώτερο μισθό από τα 751€ που ήταν ο μισθός το 2011.

 

Εμείς οι οικοδόμοι με τον αγώνα μας και την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τον Απρίλη του ΄22, με αυξήσεις στο μεροκάματο από 18% - 38%, δείξαμε στην πράξη ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε την οποιαδήποτε κυβέρνηση και υπουργείο να αποφασίζει ως γενικός Δερβέναγας, για μας, χωρίς εμάς. Δεν θεωρούμε «περασμένες-ξεχασμένες» τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όσους νόμους και να βγάλουν. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς τον δικαιούμαστε! Τα Σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο.

 

Οι μαζικότατες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 και 16 του Μάρτη, οι κινητοποιήσεις και οι πολύμορφές δράσεις που αναπτύχθηκαν και συνεχίζουν σε όλη τη Ελλάδα ανέδειξαν ότι η κρατική δολοφονία στα Τέμπη, ήταν η σταγόνα που έκανε την οργή μας να ξεχειλίσει. Από τη διαχείριση της πανδημίας, την ακρίβεια, τις αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα και καύσιμα, την ιδιωτικοποίηση του νερού, την κρατική βία και τρομοκρατία. Τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, με τους σκοτωμένους και σακάτηδες συναδέλφους μας.

 

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να φωνάξουμε όλοι μας, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μετράμε εμείς νεκρούς, για τα κέρδη σας.  Γι’ αυτό σας καλούμε στη σύσκεψη του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στο στέκι των Σωματείων (Αρ. Στάνη 1), στις 7:00μμ. Να συζητήσουμε τα συμπεράσματα όλου του προηγούμενου διαστήματος και να οργανώσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τη δράση μας.

(δελτίο Τύπου)