Τη Δευτέρα (20/03) μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία 8 διαφορετικών χωρών μαζί με το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας βράβευσαν στο Δημαρχείο της Καβάλας τους Αλεξάνδρα Δήμογλου, Ανθή Καραγιάννη και Χάρη Παλτόγλου για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Σλοβακίας και της Πολωνίας, επισκέφθηκαν την Δευτέρα (20 Μαρτίου) το Δημαρχείο Καβάλας, στο πλαίσιο των παρακάτω δύο προγραμμάτων Erasmus+, τα οποία σχετίζονται κυρίως με τον Αθλητισμό και την καταπολέμηση του ρατσισμού, και συγκεκριμένα:

 

«LANGUAGE(O)LYMPICS» (θεματολογία σχετική με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών και πρακτικών δεξιοτήτων σε συνδυασμό με τον αθλητισμό και την χρήση μιας ξένης γλώσσας, γνώσεων από την Ιστορία και τεχνολογικών δεξιοτήτων), και «Welcome to E(mpathy) in U(nderstanding)» (θεματολογία σχετική με την κοινωνική και εκπαιδευτική αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, τον κοινωνικό διάλογο και τους μετανάστες).

 

Τους 63 μαθητές και καθηγητές τούς συνόδευσαν η υπεύθυνη καθηγήτρια και ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ, Καλλιόπη Ντόλου και Σωτήρης Τότης, και η Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Ανθή Χατζηφραντζή.

 

Στο Δημαρχείο τούς υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος τούς μίλησε για την ιστορία του δημαρχιακού μεγάρου, τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, τα αξιοθέατα της Καβάλας, το πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης, «που την κάνει φιλόξενη σε οποιαδήποτε διαφορετικότητα», και τόνισε πως το όφελος από τα προγράμματα Erasmus είναι ότι φέρνει πιο κοντά τους νέους της Ευρώπης, δηλαδή «αυτούς που φτιάχνουν το μέλλον της».

 

Το σχολείο-οικοδεσπότης επέλεξε να καλέσει στην επίσκεψη στο δημαρχείο τις παραολυμπιονίκες Αλεξάνδρα Δήμογλου και Ανθή Καραγιάννη και τον εθνικό προπονητή ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, Χάρη Παλτόγλου, τους οποίους βραβεύσαν για την προσφορά τους στον Αθλητισμό.

 

Αναφερόμενος στους τρεις Καβαλιώτες αθλητές, ο κ. Μουμτσάκης υπογράμμισε ότι «είναι παράδειγμα για όλους μας, διότι καθημερινά αποδεικνύουν ότι εάν βάλεις έναν στόχο και τον υπηρετήσεις σωστά, όσα προβλήματα κι αν υπάρξουν, στο τέλος θα τον κατακτήσεις».

 

 

Φωτογραφίες: Δήμος Καβάλας