Τεράστια ερωτήματα εγείρει το γεγονός πως λίγες ημέρες μετά την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη όπου δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά, κόβοντας το νήμα της ζωής σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, οι εργασίες για να απομακρυνθούν τα βαγόνια και τα συντρίμμια μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν «εξπρές». 

 

Πρακτικά, συνέβη το ακριβώς αντίθετο απ’ό,τι στην περίπτωση της πτώσης του Antonov στην Καβάλα όπου ορισμένα συντρίμμια εντοπίζονταν στο σημείο σχεδόν 7 μήνες μετά την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους, με τη διαφορά να εντοπίζεται στο υλικό το οποίο μετέφερε.

 

Ωστόσο, στην περίπτωση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, οι διαδικασίες ήταν ταχύτατες, τα μοιραία τρένα μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του ΟΣΕ και ο χώρος της τραγωδίας «καθαρίστηκε». 

 

Όσα δεν καταστράφηκαν από τη σύγκρουση απομακρύνθηκαν συρόμενα πάνω στις ράγες. Για τα υπόλοιπα επιστρατεύτηκαν γερανοί και φορτηγά. 

 

Όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το Laikoura.gr και ανάρτησε στο Youtube ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μελιόπουλος, στο σημείο έχει πέσει υλικό οδοστρωσίας, προκαλώντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα για την ολοκλήρωση της έρευνας στο σημείο.

 

Αντιστοίχως, οι εργασίες εκκαθάρισης της περιοχής αποτυπώνονται και σε άλλα βίντεο, όπως αυτό του Πρώτου Θέματος.

 

πηγή: documentonews.gr