Κουρά και Χειροτονία π. Γεωργίου (Κουνουπάκη)

 

Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, στον Εσπερινό της συνάξεως των Αγίων ασκητών και ασκητριών της Εκκλησίας μας, στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος τέλεσε τη ρασοφορία του κ. Γεωργίου Κουνουπάκη, πτυχιούχου Φιλολογίας.

 

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του τόνισε την απολυτότητα των προϋποθέσεων της μοναχικής ζωής (ακτημοσύνη, παρθενία και υπακοή). Συμπλήρωσε όμως ότι η Θεία Χάρη δίνει τη δύναμη στον μοναχό, για να ανταπεξέλθει στον πνευματικό του αγώνα.

 

Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα του οσίου και θεοφόρου πατέρα Γεωργίου του νέου ομολογητή (Καρσλίδη). Ο όσιος Γεώργιος είχε προστάτη του τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, ο οποίος πολλαπλώς τον ευεργέτησε.

 

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον νέο μοναχό να επικαλείται την προστασία και του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, του οποίου το όνομα έλαβε στο Μυστήριο της Βαπτίσεώς του και του Οσίου το οποίο έλαβε κατά τη ρασοφορία του.

 

Στη Θεία Λειτουργία του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Αναλήψεως (Σίψα) έγινε η χειροτονία του μοναχού Γεωργίου σε διάκονο. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσσης κ. Δημήτριος ο οποίος και μίλησε κατάλληλα.

Πηγή: ergasia-press.gr