Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Κύπριο ομόλογό του για τα αποτελέσματα ενίσχυσης της συνεργασίας τους, τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ. 

 

Σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρει τα εξής:

 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπο Πετρίδη.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Κύπριο ομόλογό του για τα εξαιρετικά αποτελέσματα ενίσχυσης της συνεργασίας τους, τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ. 

 

Υπογραμμίστηκε, επίσης ότι μέσω κοινών πρωτοβουλιών, όπως οι Τριμερείς συνεργασίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, προωθήθηκαν δραστηριότητες για ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η συνεργασία για αντιμετώπιση κοινών απειλών και προκλήσεων ασφαλείας.

 

Τονίστηκε, επίσης, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν επενδύσει στην προώθηση της ειρήνης και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, ενεργώντας πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχήθηκε στον κ. Πετρίδη ευόδωση των επιδιώξεών του και  εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχίσει να ενισχύεται, με τον νέο Υπουργό Άμυνας της Κύπρου.”