Η ανταπόκριση του λαού της Καβάλας στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία ήταν τεράστια, με τον κόσμο άμεσα να βοηθά αυτούς που έχουν ανάγκη.

 

Σχετική ανακοίνωση των εργατικών σωματείων της Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της Καβάλας, προχωρήσαμε στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον σεισμό σε Συρία και Τουρκία την Παρασκευή 10/2 και το Σάββατο 11/2! Η ανταπόκριση του λαού της πόλης ήταν τεράστια!

 

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μαθητές, άνεργοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους, έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους γειτονικούς λαούς!

 

Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι από τα σωματεία και τους φορείς συσκεύαζαν ανά κατηγορία ώστε να τακτοποιηθούν με προσοχή όσα πράγματα κατέφθαναν στην Κεντρική πλατεία και τις 2 ημέρες.

 

Συγκινητική η ανταπόκριση των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, όπως και η ανταπόκριση της χορωδίας των ΣυνΩΔΗπόρων.

 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην πράξη το σύνθημα «ο λαός σώζει τον λαό». Επειδή οι ανάγκες για εκατομμύρια ανθρώπους που θα μείνουν άστεγοι μετά τον σεισμό,

δεν θα σταματήσουν, θα προσπαθήσουμε στο άμεσο μέλλον να μαζέψουμε και πάλι ό,τι χρειάζεται.”