Εξετάσεις για την απόκτηση Άδειας Ικανότητας Αθλητή Ιππασίας, για την Ιππική Δεξιοτεχνία διεξήχθησαν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Θεσσαλονίκης. 

 

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της Ιππικής Ακαδημίας Κωνσταντίνα Κατσίτη, που συμμετείχε στις εξετάσεις αναφέρει τα εξής

 

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Θεσσαλονίκης, διεξήχθησαν οι εξετάσεις για την απόκτηση Άδειας Ικανότητας Αθλητή Ιππασίας, για την Ιππική Δεξιοτεχνία. Στις εξετάσεις συμμετείχαν οι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας Κωνσταντίνα Κατσίτη.

 

Συνολικά έδωσαν εξετάσεις έντεκα (11) μαθητής της Ακαδημίας, οι οποίοι και τελικά κρίθηκαν άξιοι να αποκτήσουν την Άδεια Ικανότητας Αθλητή. Οι νέοι αθλητές (ιππείς και αμαζόνες) της Ιππικής Ακαδημίας Κατσίτη είναι οι: Αραμπατζής Απόστολος, Βουρτζούμη Βενετία, Κελεκτσόγλου-Χατζησάββα Αικατερίνη-Παρασκευή, Κορακίδου Θεανώ, Κυρτσαντάκης Ευάγγελος, Λαμπρίδου Σαββίνα, Συγγιρίδου Κρυσταλία, Τιμαμοπούλου Ελπίδα, Τοπάλογλου Ραφαέλα, Χαΐτα Μαριάνθη, Χατζή Ιφιγένεια.

 

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, οι νέοι αλλά και δύο παλαιότεροι αθλητές καθώς και η προπονήτρια της Ιππικής Ακαδημίας Κατσίτη, η Κωνσταντίνα Κατσίτη, συμμετείχαν στους Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του ΑΚΙΘ.

 

Οι ιππείς και οι αμαζόνες της Ακαδημίας μονοπώλησαν τις συμμετοχές στην Κατηγορία Ε Αρχαρίων, και οι βαθμολογίες τους διαμορφώθηκαν ως εξής: Λαμπρίδου Σαββίνα με τον ίππο Krissos με 63 βαθμούς, Λέκκα Αμαλία με τον ίππο Persa Κ με 62 βαθμούς, Συγγιρίδου Κρυσταλία με τον ίππο Ariel με 60 βαθμούς, Χαΐτα Μαριάνθη με τον ίππο Eva με 60 βαθμούς, Τιμαμοπούλου Ελπίδα με τον ίππο Serhan με 58 βαθμούς, Χατζή Ιφιγένεια με τον ίππο Ariel με 57 βαθμούς, Κορακίδου Θεανώ με τον ίππο Ektoras με 57 βαθμούς, Κελεκτσόγλου-Χατζησάββα Αικατερίνη-Παρασκευή με τον ίππο Luna the Great με 56 βαθμούς, Τοπάλογλου Ραφαέλα με τον ίππο Luna the Great με 55 βαθμούς.

 

Στην Κατηγορία Α3 Παίδων η αμαζόνα Λέκκα Αμαλία ήρθε 4η με τον ίππο Persa K με 58,5 βαθμούς, ενώ στην Κατηγορία Α3 Ενηλίκων Πρωτοεμφανιζομενων συμμετείχαν η αμαζόνα Βουρτζούμη Βενετία με τον ίππο Krissos με 57,857 και ο ιππέας Αραμπατζής Απόστολος με τον ίππο Serhan με 56,548. Παράλληλα ο ίππος Serhan βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ελληνικός ίππος.

 

Η προπονήτρια της Ακαδημίας, κ. Κωνταντίνα Κατσίτη, συμμετείχε στην Κατηγορία Β7 συμπληρώνοντας με αυτή τη συμμετοχή της στους 100 Αγώνες υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας. Η κ. Κατσίτη ως αθλήτρια της Βόρειας Ελλάδας είναι η μόνη που συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Ιππικής Δεξιοτεχνίας κερδίζοντας σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα Ομαδικές και Ατομικές διακρίσεις, ενώ παράλληλα με τις σπουδές της στη Αγγλία εργάστηκε στον όμιλο Greenacrees Equestrian με τον Phillip Miller, αλλά και στο Elite Dressage team με τον Keith Robertson καθώς και στο Netherwylde Equestrian, συμμετέχοντας και σε αγώνες στην Αγγλία.

 

Τις βραβεύσεις στις μεγάλες Κατηγορίες των Αγώνων της Κυριακής έκανε ο πρόεδρος της Ιππικής Ακαδημίας Κατσίτη, κ. Θωμάς Κατσίτης, εκφράζοντας τη χαρά του για τη διεξαγωγή των Αγώνων και τα συγχαρητήριά του στους ιππείς και τις αμαζόνες που διακρίθηκαν.

 

Σε επικοινωνία μας με την κ. Κατσίτη, μας εξέφρασε τη χαρά της για την εξέλιξη των μαθητών και αθλητών της, τη συμμετοχή τους στους Αγώνες και τη σχέση που έχουν αναπτύξει με το άθλημα και τους συναθλητές τους, τα άλογα που συμμετέχουν μαζί στους Αγώνες. Στα άμεσα μάλιστα σχέδια της Ακαδημίας είναι να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της μέσω της ΓΓΑ και με όλες τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί μία σύγχρονη και ασφαλής Ακαδημία Ιππασίας αλλά και χώρος εκπαίδευσης μαθητών και ενδιαίτησης αλόγων.

(δελτίο Τύπου Ιππικής Ακαδημίας Κατσίτη)