γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Εγκαύματα στα χέρια, στο πρόσωπο και στην πλάτη φέρει ο 11χρονος που κόντεψε να καεί ζωντανός το πρωί της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου στον Λιμένα της Θάσου όταν το οίκημα μέσα στα Βακουφικά όπου είχε καταλύσει μαζί με τη γιαγιά του πήρε φωτιά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα φελιζόλ που είχε βάλει η γιαγιά γύρω από τη σόμπα για να μην φεύγει η ζέστη πύρωσαν και πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να πέσουν επάνω στο παιδί που εκείνη την ώρα κοιμόταν.

 

Το παιδί έχει εισπνεύσει και καπνό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Το οίκημα είναι ιδιοκτησίας της Αιγυπτιακής κυβέρνησης και βρίσκεται κοντά στο παλιό ξενοδοχείο Ξενία στον Λιμένα.

 

Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση που είναι εγκαταλελειμμένη αφού δεν ανήκει στον Δήμο της Θάσου και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Κινήσεις για την αξιοποίησή του είχε κάνει με την Αιγυπτιακή πρεσβεία ο τέως δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Οι συζητήσεις είχαν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Με την αλλαγή της διοίκησης του Δήμου ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν προχωρούν από το σημείο που είχαν μείνει οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Μέσα στη συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται μια ταβέρνα και κάτι οικήματα σαν αποθήκες. Εκεί είχε καταλύσει η γιαγιά με τον εγγονό της. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί έχει εγκαταλειφθεί από τον πατέρα του και μένει με την γιαγιά του.