«Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται στη Θράκη για να ανακοινώσει το αναπτυξιακό σχέδιο που μόνο η παράταξή του ψήφισε.  Από αυτό το σχέδιο απουσιάζουν η Καβάλα και η Δράμα», σχολιάζει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θράκη.

 

Ειδικά για το πέρασμα του από την Καβάλα η κ. Ελευθεριάδου σχολίασε: Δεν θα απαντήσει για ποιο λόγο η Καβάλα και η Δράμα είναι εκτός οποιασδήποτε αναπτυξιακής στόχευσης της κυβέρνησης.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Μόνο χαρά και υπερηφάνεια πρέπει να νιώθουν τα στελέχη της τοπικής ΝΔ για το πέρασμα του πρωθυπουργού στην Καβάλα, με σκοπό την επίσκεψή του σε μία ιδιωτική εταιρεία.

 

Βέβαια, αποκρύπτουν  το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έρχεται στη Θράκη για να ανακοινώσει το αναπτυξιακό σχέδιο που μόνο η παράταξή του ψήφισε, στο οποίο απουσιάζουν η Καβάλα και η Δράμα.

 

Η Θράκη πετυχαίνει το «γκολ», γιατί έχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο (αν και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας), και η Αν. Μακεδονία μένει για μία ακόμα φορά «στη σέντρα», θεατής στο χιλιοπαιγμένο και αποτυχημένο έργο της ετεροβαρούς ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

 

Άλλωστε, η απαξίωση της Καβάλας και της Δράμας κρατά από τον πατέρα Μητσοτάκη και συνεχίζεται από τον υιό.

 

Στο πέρασμά του από την Καβάλα, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αναφερθεί στο γεγονός ότι η περιοχή μας είναι πρωταθλήτρια των ομαδικών απολύσεων, δεν θα συναντήσει τους απολυμένους από τα Λιπάσματα Καβάλας, δεν θα μας απαντήσει γιατί 4 χρόνια δεν έχει προχωρήσει η σιδηροδρομική Εγνατία και η αξιοποίηση του λιμανιού «Φίλιππος Β’».

 

Θα αφήσει, επίσης, αναπάντητο το ερώτημα, γιατί η Θράκη χρειάζεται αναπτυξιακό σχέδιο και δεν χρειάζεται η Αν. Μακεδονία.

 

Και κυρίως, δεν θα απαντήσει για ποιο λόγο η Καβάλα και η Δράμα είναι εκτός οποιασδήποτε αναπτυξιακής στόχευσης της κυβέρνησης.

 

(δελτίο Τύπου Τάνια Ελευθεριάδου)