Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας ότι πρέπει στα Λιμενάρια Θάσου να δημιουργηθεί νηπιαγωγείο.

 

Η ανακοίνωση:

 

Πριν από 100 χρόνια οι παππούδες μας φρόντισαν να παραχωρήσουν, από δωρεές συγχωριανών έναν τεράστιο χώρο, για τα δεδομένα της εποχής, για να εγκατασταθεί το Δημοτικό Σχολείο Λιμεναρίων. 

 

Χωρίς αυτόν το χώρο δεν θα ήταν δυνατό να χτιστούν στα κατοπινά χρόνια το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λιμεναρίων, ο βρεφονηπιακός σταθμός, η προέκταση του Δημοτικού και το γυμναστήριο.

 

Σήμερα υπάρχουν στο βρεφονηπιακό σταθμό 24 βρέφη και 40 νήπια, ενώ στο νηπιαγωγείο 38 και 20 στο ολοήμερο. Με αυτή την αυξητική τάση υπάρχει επιτακτική ανάγκη να χτιστεί νηπιαγωγείο που θα στεγάσει τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες που σήμερα καλύπτονται εν μέρη από το Δημοτικό Σχολείο και ένα χώρο που ενοικιάζεται από το Δήμο Θάσου.

 

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να αξιοποιήσει την όποια προεργασία έγινε τα προηγούμενα χρόνια από Δημοτικές αρχές και φορείς, να αξιοποιήσει τυχόν χρηματοδοτικά προγράμματα που θα ανοίξουν. 

 

Να διεκδικήσει από την Περιφέρεια επιτακτικά το χτίσιμο του Νηπιαγωγείου στο χώρο που υπάρχει.

 

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να πιέσουν αγωνιστικά για να δοθεί στέγη για τις ανάγκες των νηπίων. Καλούμε την κοινωνία των Λιμεναρίων, τους φορείς του χωριού να βάζουν στον προσανατολισμό τους την δημιουργία του νηπιαγωγείου.