Στο εργοστάσιο των λιπασμάτων την Τετάρτη 21/12 σκοτώθηκε συνάδελφος. Εκφράζουμε τον βαθύ μας πόνο και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους, σε όλους τους συναδέλφους του στα λιπάσματα.

 

Οι φορείς και τα σωματεία της πόλης έχουμε καταγγείλει πολλές φορές τις συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις, την κατάσταση που έχει επιβληθεί από την εργοδοσία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, το καθεστώς της εργολαβοποίησης, την απουσία ουσιαστικών ελέγχων, τους κινδύνους για το περιβάλλον, την υγεία, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Πρόκειται για την ίδια εργοδοσία που, για να προωθήσει όλες αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, έχει πετάξει από το εργοστάσιο έμπειρο δυναμικό, με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Που δεν εκτελεί δικαστικές αποφάσεις που την καταδικάζουν.

 

Η κυβέρνηση έχει βαριά ευθύνη. Ο κ. Χατζηδάκης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν ενημερωθεί προσωπικά για το πλήθος των παρένθετων εταιρειών και τον τρόπο που αυτές λειτουργούν το εργοστάσιο. Δυστυχώς όμως ο Λαυρεντιάδης και τα συμφέροντα του είναι πάνω από όλους και ολα... και έτσι αφήνεται στα πλαίσια της «επενδυτικής ελευθερίας» να λειτουργεί με παρένθετες εταιρείες, να χρωστάει όπου θέλει, να διαμορφώνει συνθήκες γαλέρας, να αξιοποιεί τους νόμους για τις ομαδικές απολύσεις, να συγκαλύπτει εργατικά ατυχήματα.

 

Δεν θα αφήσουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα να περάσει έτσι!

 

Καλούμε:

Σε μαζική παράσταση το πρωί της Πέμπτης 22/12 στις 11πμ στον ΣΕΠΕ, απαιτώντας να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Να γίνουν έλεγχοι, να επιβληθούν μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων. Να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

 

Σε συλλαλητήριο τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης το απόγευμα της Πέμπτης 22/12, στις 6μμ στην κεντρική πλατεία.

 

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ»
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΦΛ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΑΣΟΥ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
  • ΈΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΛΜΕ) Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

 

(δελτίο Τύπου)