Σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και την κα. Τσιμπώνη Χρυσούλα, εκπρόσωπο του Οικονομικού φορέα «ΤΣΙΜΠΩΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. "BIODASOS"»», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση βατότητας δημοτικού δασικού οδικού δικτύου Ν. Θάσου», συνολικού ποσού 410.400,01€ με Φ.Π.Α..

 

 

Η πίστωση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 - 2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

 

 

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου σύμφωνα και με τους όρους της διακήρυξης του έργου είναι 12 μήνες.

 

 

Το έργο αφορά την συντήρηση και βελτίωση του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου της Θάσου, που αποτελείται από 80 δασικούς δρόμους Α΄, Β΄, και Γ΄ κατηγορίας, συνολικού μήκους 201,239 χλμ.

 

 

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

 

«Πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση και Καθαρισμός του δικτύου αντιπυρικών ζωνών των Δημοτικών Δασών του Δήμου Θάσου», συνολικού ποσού 865.800,00€ με Φ.Π.Α.

 

 

Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης, που αφορά την συντήρηση και βελτίωση του συνόλου του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου της Θάσου, ολοκληρώνεται η προσπάθεια του Δήμου Θάσου, που ξεκίνησε το 2020, για την χρηματοδότηση και την έναρξη εκτέλεσης δύο πολύ σημαντικών και συμπληρωματικών έργων για την αντιπυρική προστασία της Θάσου μετά από πολλά έτη.

 

 

Από την αρχή της ανάληψης της Διοίκησης του Δήμου, υπήρξε σταθερή επιδίωξή μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας με την εκτέλεση έργων αντιπυρικής προστασίας αυτού του μεγέθους.

 

 

Έργα που θα επιλύουν προβλήματα προηγούμενων ετών, θα έχουν αποτελέσματα σε βάθος χρόνου και η υλοποίησή τους δεν θα επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο και κατ’ επέκταση τους κατοίκους της Θάσου».

 

(δελτίο Τύπου)