Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 μέλη της ομάδας «Οι Παραμυθάδες» επισκεφτήκαμε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καβάλας. Η υποδοχή ήταν πολύ θερμή από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Αφηγηθήκαμε κάποιους μύθους του Αισώπου και με πολλή χαρά, όχι μόνο απόλαυσαν αλλά και συμμετείχαν διαδραστικά οι περισσότεροι μαθητές.

 

 

Μετά παίξαμε με τους παραμυθοκύβους-παραμυθοζάρια και τα παιδιά δημιούργησαν δύο μοναδικά παραμύθια που θα αναρτηθούν ξεχωριστά σε λίγες μέρες. Η φαντασία έπαιξε πρωταρχικό ρόλο και οι ιδέες των παιδιών ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπες, όταν έφτιαχναν το παραμύθι τους.

 

 

Στην ερώτηση μας «σας αρέσουν τα παραμύθια;» υπήρξαν κάποιες αρνητικές απαντήσεις και κάποιοι δεν είχαν διάθεση να συμμετέχουν στην δράση μας αρχικά! Όμως ως συνήθως αυτοί οι ίδιοι μαθητές και μαθήτριες ήταν οι πιο πρόθυμοι και οι πρωταγωνιστές στην συνέχεια! Επίσης ο Χρήστος, μαθητής της δεύτερης ομάδας,  μας αφηγήθηκε τον μύθο του Αισώπου «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος» με υπέροχη θεατρικότητα. 

 

 

Πέρα από την φαντασία, ξεπήδησαν πολλά συναισθήματα και αξίες που μας άφησαν άφωνους και συγκινημένους! Η αγάπη, τα όνειρα, η φιλία και η ελπίδα ήταν οι οδηγοί για τις ιστορίες των παιδιών. Οι αγκαλιές, τα τραγούδια και ο χορός μας ενθουσίασαν και αντιληφθήκαμε ότι κρύβονται πολλά ταλέντα σ΄ αυτό το σχολείο που ελπίζουμε να βοηθήσαμε έστω και λίγο για να εξελιχθούν στο μέλλον.

 

 

Φύγαμε γεμάτοι χαμόγελα, ζεστασιά στην καρδιά μας και με την υπόσχεση να τα ξαναπούμε σύντομα.

 

Πηγή: paramythades.org