«Είναι ωμή βία μια μητέρα να μην μπορεί να ταΐσει τα παιδιά της. Να τα κοιμίζει χωρίς να έχει ταΐσει» είπε στον KavalaNews 102,8 Τάσος Βιλάνος μιλώντας για την πρωτοβουλία του να διαθέσει δωρεάν βρεφικές και παιδικές τροφές σε όσους πολίτες έχουν οικονομική αδυναμία.

 

Ο 30χρονος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ από τη Χρυσούπολη εξηγώντας πως αποφάσισε να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία είπε: «Έτυχε να διαβάσω ότι βάζουν αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ στα παιδικά γάλατα και τις παιδικές τροφές. Τότε ήρθαν στο μυαλό μου μνήμες από προσωπικά βιώματα που δεν είχαμε να πάρουμε τα βασικά λόγω διάφορων συγκυριών που έτυχαν στην οικογένειά μου.

 

Μετά από αυτό ήθελα να δώσω την ευκαιρία σε μια μητέρα, σε έναν πατέρα να μπορεί να ταΐσει το παιδί της αυτό είναι ωμή βία. Μια μητέρα να κοιμίζει τα παιδιά της χωρίς να τα έχει ταΐσει».

 

«Δεν είμαι πλούσιος, ούτε μου περισσεύουν τα χρήματα, δυσκολεύομαι ακόμα και να πληρώσω το ρεύμα αλλά αν μπορώ εγώ να κάνω αυτή την κίνηση σκεφτείτε την μπορούν να κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες», επισημαίνει.

 

Η πρωτοβουλία του έχει βρει μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια και ήδη έχουν σπεύσει να βοηθήσουν.

 

«Είναι το ελάχιστο αλλά μπορώ να το κάνω. Τα μηνύματα είναι πάρα πολλά, είναι άπειρα. Τόσο που λέω αν όλοι αυτοί που μου έχουν πει μπράβο δώσουν από ένα ευρώ τότε δεν θα πεινούσε κανένα παιδί στην Καβάλα» λέει ο Τάσος Βιλάνος.