Ολοκληρώθηκε μία ακόμη ενότητα του CosmoClassical με τρεις εντυπωσιακές συναυλίες.

 

Την Παρασκευή 18 Νοέμβρη η κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης φιλοξένησε τρεις ανάρπαστες συναυλίες, στο πλαίσιο διοργάνωσης του CosmoClassical 2022 και συγκεκριμένα του τριήμερου «Ημέρες Γ. Α. Παπαϊωάννου».

 

Την αυλαία άνοιξαν οι  “Canción de Arrabal”  παρουσιάζοντας μια ατμοσφαιρική συναυλία με την Μαρία Ανισέγκου στο τσέλο, τον Κώστα Μακρυγιαννάκη στην κιθάρα και το Κώνσταντίνο Ράπτη στο μπαντονεόν. 

 

Τα έργα, εμπνευσμένα από τις λαϊκές παραδόσεις και τα αστικά ιδιώματα των μητροπόλεων, ερμηνεύτηκαν σε διασκευές για τσέλο, κιθάρα και μπαγιάν ή μπαντονεόν.

 

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, την σκυτάλη πήρε η συναυλία “Piano in love” και ο ταλαντούχος και πολυβραβευμένος πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος παρέα με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά στην αφήγηση κειμένων. Οι δύο τους παρουσίασαν ένα έργο βασισμένο στην “επανάσταση του ανθρώπου” με μέσω την τέχνη, τον έρωτα και την

μουσική, με έργα του Μάνου Χατζηδάκη , Astor Piazzolla , Schubert-Liszt , Franz Liszt και Radiohead. 

 

Όλα τα έργα που παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της βραδιάς ήταν μεταγραφές του ίδιου του πιανίστα. 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η συναυλία “Piano in Love” 

παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Το τριήμερο έκλεισε , με την ξεχωριστή χορωδία “Voci Contra Tempo”, από τη Θεσσαλονίκη. 

 

Το σύνολο αναζητώντας μία σύγχρονη ταυτότητα της ελληνικής χορωδιακής μουσικής, ερμηνεύεται σε πρωτότυπες χορωδιακές επεξεργασίες, έργα από το παραδοσιακό τραγούδι της Ελλάδας και των γειτόνων χωρών, όπως της Αλβανίας και

Βουλγαρίας.

 

Στο 2ο μέρος της συναυλίας η χορωδία παρουσίασε με εκπληκτικό στόμφο, κλασικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. 

 

Το γυναικείο σύνολο μάγεψε τους παρευρισκόμενους,  προσφέροντας το ιδανικό κλείσιμο του τριημέρου.

 

(δελτίο Τύπου)