Ένα ζευγάρι στην Κομοτηνή, μια δικηγόρος και ένας γεωπόνος, μοιράζονται με το iefimerida τις εμπειρίες από την αγροτική ζωή στην ύπαιθρο, αλλά και τα μυστικά για τα ευεργετικά βότανα της μεσογειακής γης. 

 

Οι μέρες τους έχουν το χρώμα της καλέντουλας και της λεβάντας, τη μυρωδιά από το θυμάρι, τη λουίζα και το δυόσμο και τη γεύση του τσαγιού και του χαμομηλιού, που καλλιεργούν σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων στρεμμάτων στην Κομοτηνή.

 

Η Αγγελική Δράκου και ο Κώστας Παπάζογλου, εκείνη δικηγόρος που άφησε την καριέρα της στην Αθήνα για να ζήσει μια πιο αυθεντική ζωή κοντά στην φύση κι εκείνος γεωπόνος, με προσωπική εργασία και πείσμα, κατάφεραν να κάνουν τα βότανα αντικείμενο ενός μοντέρνου brand που αν και πατά τα πόδια του γερά στη γη, απογειώνεται διαδικτυακά χρησιμοποιώντας δημιουργικά τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Μαζί, μετά από προσπάθειες και πολλές δυσκολίες που ξεπέρασαν, χάνοντας χρήματα σε άσκοπες επενδύσεις, δημιούργησαν το Grizo & Prasino, ένα εργαστήριο που παράγει μείγματα για ζεστό τσάι, μονοποικιλιακά βότανα για μαγείρεμα ή ευεξία, αλλά και έτοιμα κρύα αφεψήματα. 

 

Το iefimerida μίλησε μαζί τους για τις μικρές απολαύσεις και την ελευθερία να ζεις στη φύση, για τις δυσκολίες της υπαίθρου, για όλες εκείνες τις ψυχικές και διανοητικές διεργασίες που κάνει ένας άνθρωπος πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση να αφήσει πίσω του τη ζωή στην πόλη και να χτίσει μια νέα καθημερινότητα στην επαρχία. Πόσο απαιτητική είναι η αγροτική καθημερινότητα για δύο ανθρώπους που έχουν πίσω τους απαιτητικές πανεπιστημιακές σπουδές; Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα μικρό παιδί στην ύπαιθρο;

 

Πώς είναι να ασχολείσαι με τη γη, με τα βότανα, με τα λουλούδια μακριά από την πολύβοη πρωτεύουσα;

 

Πώς μπορεί το διαδίκτυο και οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα social media να στηρίξουν το εγχείρημα του σημερινού ανθρώπου που εξαντλημένος από μια ασφυκτική ρουτίνα στα αστικά κέντρα αναζητά διέξοδο στην επαρχία, χτίζοντας μια αλλιώτικη ζωή από το μηδέν; Η Αγγελική, μιλώντας εκ μέρους και των δύο, απαντά σε όλα. 

 

Δείτε εδώ τη συνέχεια